Depremden 605 saat sonra 5 koyun enkazdan sağ olarak çıkarıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Depremden 605 saat sonra 5 koyun enkazdan sağ olarak çıkarıldı

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş depreminde yıkılan 2 katlı evin enkazı altında kalan 5 koyun, depremden 605 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. 25 gün sonra hayvanlarının kurtarılması ile büyük sevinç yaşayan depremzede Elmas Önder, "Nasıl yaşadılar bilmiyorum. Kurban olduğum Allah gıdalarını vermiş. Kızım, eniştem, torunlarımın arasında bulunduğu 8 kişi depremde vefat etti'' ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem ülkenin güneyini derinden sarstı. Binlerce bina yerle bir oldu, 11 kentte en az 45 bin kişi hayatını kaybetti. 6 Şubat'ta meydana gelen depremde binlerce vatandaş da enkaz altından yaralı olarak kurtarılırken, arama kurtarma çalışmaları tamamlandı.

605'İNCİ SAATTE 5 KOYUN KURTARILDI

Depremlerden şiddetli şekilde etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinden 25 gün sonra gelen haber ise buruk bir sevinç yaşattı. Depremde Elmas Önder'e at 2 katlı ev yıkıldı. Evin alt katında bulunan 1 inek ile 52 koyundan 5'i depremden 3 gün sonra sağ, 2'si ise telef olmuş halde çıkarıldı. Depremde kızı, eniştesi ve torunlarının da olduğu toplam 8 yakınını kaybeden Elmas Önder, depremin üzerinden 605 saat geçtikten sonra 5 koyununa daha sağ olarak kavuştu.

Akşam enkazdan gelen ses üzerine hayvanlarını canlı olarak gördüğünü anlatan Elmas Önder, daha sonra ekiplere haber verdiklerini kaydetti. Arama kurtarma ekiplerinin sabah başlattığı çalışma ile 6 koyunu sağ olarak çıkarttıklarını, koyunlardan birinin ise çıkarıldıktan sonra telef olduğunu anlatan Elmas Önder, 25 gün sonra hayvanlarının kurtarılmasının sevincini yaşadı.

Depremden 605 saat sonra 5 koyun enkazdan sağ olarak çıkarıldı

"600 SAAT SONRA ÇIKTI BU KOYUNLAR"

Enkaz altında kalan ahırdaki hayvanlardan ümidi kestiklerini ve onları canlı bulmayı beklemediklerini anlatan Elmas Önder, ''Eşim ahırdan koyun seslerinin geldiğini söyledi. Ben de ışıldağı aldım, enkaza dönüşen ahırın bir köşesinden baktım. Bir koyunun ayağını, bir koyunun burnunun kımıldadığını, diğerinin de belini gördüm. 4 tanesini gördüm, sabah da sağ olsun ekipler geldi kurtardı" dedi.

"600 saat sonra çıktı bu koyunlar" diyen Önder, "Nasıl yaşadılar bilmiyorum. Yerde gıdalarını aldılarsa bilemem. Kurban olduğum Allah gıdalarını vermiş. Kızım, eniştem, torunlarımın arasında bulunduğu 8 kişi vefat etti'' ifadelerini kullandı.

"UYANDIĞIMDA KIYAMET KOPUYOR SANDIM"

8 yakınını depremde kaybeden Elmas Önder, deprem anında yaşadıklarını anlattı. Önder, ''Deprem anında uyuyordum, uyandığımda sanki kıyamet kopuyor sandım. Hemen dışarıya çıkmak istedim ama duvarlar birbirine çarpıyordu kaçamıyordum. Düşüyorum, geri kalkıyorum, o an önüme sanki duvarlar örüldü. Ayakkabı bile giyemedim direkt koştum dışarıya, eşime sen de gel dedim ama o gelemedi. Düştü o, geri geri gidiyorum diyordu. Daha sonra eşim çıktı, ardından oğlum dışardaydı. Bizim bina mallarımızın üstüne çöktü. Kolonlar kırıldı, bizim uyuduğumuz oda malların üstüne çöktü" dedi. (İHA)

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...