Enkazdan 248 saat sonra çıkan Aleyna Ölmez kendisini kurtaran ekiple buluştu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Enkazdan 248 saat sonra çıkan Aleyna Ölmez kendisini kurtaran ekiple buluştu

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş'ta depremin ardından enkaz altında kalan 17 yaşındaki Aleyna Ölmez, 248 saat sonra sağ salim kurtarıldı. Ankara'da tedavisi süren genç kızı, kendisini enkazdan çıkaran Dilovası Belediyesi ekipleri ziyaret etti.

Kahramanmaraş'taki 7 katlı Atabey Apartmanı'nın enkazında kalan 17 yaşındaki Aleyna Ölmez'e 248 saat sonra ulaşılmıştı. Ardından genç kız, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Tedavisi süren Aleyna, hastanede kendisini hayata yeniden bağlayan Kocaeli Dilovası Belediyesi ekipleriyle bir araya geldi. Cep telefonu ile kayıt altına alınan o görüntüler ise yürekleri ısıttı.

Enkazdan 248 saat sonra çıkan Aleyna Ölmez kendisini kurtaran ekiple buluştu

"ALEYNA BİZE UMUT OLDU"

Gündelik hayatında inşaat işçisi olarak çalışan ve Dilovası Belediyesi ile gönüllü olarak deprem bölgesine giden Seyithan Aras “Aleyna çıkarılmadan 2 gün önce ısı termal kamerasıyla tarama yapıldı. 5 metre ileride 9 kişi olduğu belirlendi. Ancak sadece 1 kişide ısı vardı. Ufak bir ihtimaldi ama bana umut oldu. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri intikal etti ve 01.00’a kadar çalıştılar. Onlar çekilince Brezilyalılar geldi, onlar da 03.00’a kadar çaladılar ve 'bir şey yok' dediler. Orası 4 dairelik bir alandı ve biz yüzde 60’lık bölümünde çalışıyorduk. Biz ve madenci arkadaşlarımız ertesi gün oraya yöneldik. İki tane makine oraya koydum. Canlı hissi aldığımız için yavaş yavaş çalışıyorduk. O gece bayağı bir yol aldık ve ertesi gün öğle saatlerinde bir tane kadının cansız bedenini ailesine teslim ettik. O anda ‘Burada biri var’ diye bağırmalar geldi. Baktık ki Aleyna, ilk sözü ‘Kardeşim nerede?’ oldu. Ona üzüldük fakat Aleyna’nın çıkmasına sevindik. Değişik duygular içerisindeydik” ifadelerini kullandı.

Enkazdan 248 saat sonra çıkan Aleyna Ölmez kendisini kurtaran ekiple buluştu

"NASIL BU KADAR SAĞLIKLI KALDIĞI AÇIKLANAMIYOR"

Aleyna ile yeniden görüştükleri için mutlu olduğunu dile getiren Aras "Böbreklerinde, diğer organlarında hiçbir sıkıntısı yok. Sadece bacağından bir operasyon geçirmiş. Şu an durumu iyi. Nasıl bu kadar sağlıklı kaldığı bilinmiyor, 'Tıp'ta bir açıklama yok' diyorlar. Umarım yakında taburcu olur. O artık bizim kardeşimiz. Allah böyle durumları bir daha yaşatmasın. Memleket olarak büyük sınavdan geçtik" diye konuştu.

Enkazdan 248 saat sonra çıkan Aleyna Ölmez kendisini kurtaran ekiple buluştu

"ALEYNA ARTIK DİLOVASI'NIN KIZIDIR"

Dilovası Belediyesi Belediye Başkanı Hamza Şayir de "Umutların tükendiği bir dönemde Aleyna bütün Türkiye'ye umut oldu. Onu tanıyan tanımayan herkes ağladı. Aleyna bizim bir parçamız, Dilovası olarak manevi kardeşimiz ilan ettik. O artık bizim bir kardeşimiz ve kızımız. Hayatının her anında yanında olmaya çalışacağız. Eğitimi için ne gerekiyorsa yapacağız. İletişimi koparmayacağız" dedi. 

(İHA)

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...