Dünyada bir ilk! AKINCI TİHA ateşledi 'ÇAKIR' tam on ikiden vurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Roketsan'ın geliştirdiği tüm unsurları yerli ve milli mini seyir füzesi ÇAKIR'ın ilk atışı başarıyla gerçekleştirildi. AKINCI TİHA’ya yüklenen ÇAKIR, hedefini tam isabetle on ikiden vururken, dünyada literatüründe de ilk kez bir SİHA’dan seyir füzesi ateşlenmiş oldu.

Roketsan'ın geliştirdiği mini seyir füzesi ÇAKIR'IN ilk atışı gerçekleştirdi. AKINCI TİHA'ya yüklenen ÇAKIR, tam 7 bin metre irftifadan hedefe bırakıldı. 150 km menzile sahip ÇAKIR, hedefini tam isabetle vurdu. 

"DÜNYADA BİR İLK"

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, ÇAKIR'ın ilk atışının gerçekleştirildiğini sosyal medya hesabından bir ilk olarak duyurdu.

Dünyada bir ilk! AKINCI TİHA ateşledi 'ÇAKIR' tam on ikiden vurdu

Demir, "Dünyada ilk kez bir SİHA’dan seyir füzesi atıldı" dedi.

Dünyada bir ilk! AKINCI TİHA ateşledi 'ÇAKIR' tam on ikiden vurdu

'TÜRKİYE YÜZYILI'NA ARMAĞAN OLSUN'

Demir, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"AKINCI TİHA’dan atılan ÇAKIR tüm kritik bileşenleri yerli-milli olan motorla ateşlendi ve hedefi tam isabetle vurdu. Türkiye Yüzyılına savunma sanayiinden armağan olsun! Tebrikler"

https://twitter.com/IsmailDemirSSB/status/1656750264357888002

ÇAKIR'IN ÖZELLİKLERİ

150+ kilometre menzile sahip ÇAKIR Füzesi, 275 kilogramlık ağırlığıyla öne çıkıyor.

Yaklaşık 70 kilogram ağırlığında bir ‘Yüksek Patlayıcılı Yarı Delici Parçacık Etkili Termobarik’ harp başlığına sahip olan ÇAKIR Füzesi, zırhlı veya zırhsız bütün hedeflere karşı etili olabiliyor.

Dünyada bir ilk! AKINCI TİHA ateşledi 'ÇAKIR' tam on ikiden vurdu
Kara, deniz veyahut helikopter gibi düşük irtifalarda görev yapan hava platformlarından kullanılması durumunda menzil dezavantajının giderilmesi amacıyla ÇAKIR Füzesi, katı yakıtlı bir fırlatma motoru (booster) ile teçhiz edilebiliyor. Bu durumda füzenin ağırlığı, 330 kilograma çıkıyor.

Super Sea-Skimming özelliği sayesinde satha oldukça yakın uçuş gerçekleştirebilecek ÇAKIR Füzesi, düşman unsurları tarafından da oldukça zor tespit edilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...