Eğitime hava engeli! Tatil haberleri peş peşe geldi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Eğitime hava engeli! Tatil haberleri peş peşe geldi

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı

Olumsuz hava koşulları tüm yurtta etkisini gösterdi. Hatay'da hem sağanak hem de fırtına gün boyu etkili bir şekilde devam etti. İskenderun ilçesinde eğitime bir gün daha ara verildi. Öte yandan Erzurum'da gün boyu süren kar yağışı sonrası valilikten açıklama geldi. İl genelinde yarın okullar tatil edildi.

Meteorolojinin şiddetli yağış uyarısının ardından önceki gün başlayan yağışlı hava Hatay’da aralıksız olarak devam etti. Hem fırtına hem de sağanak sonrası göle dönen yollar bölge halkını perişan etti. İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek bugün eğitime ara vermişti, ilçede durum değişmedi. 

4 OKULDA EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

Kaymakam Mehmet Sefa Demiryürek,  İskenderun'da 4 okulda eğitime bir gün daha ara verildiğini duyurdu.  Demiryürek, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şemsettin Mursaloğlu Anadolu Lisesi, Hanifi Uysal Ortaokulu ve aynı binayı kullanan İnönü Ortaokulu, bahçelerindeki su birikmesi ve ulaşım yollarının kapalı olması sebebiyle eğitim öğretime yarın da ara vereceklerdir” dedi.

HATAY'DA SON DURUM

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İskenderun'da deniz taşması sonucu oluşan su baskınındaki çalışmalara destek vermek amacıyla Osmaniye, Kahramanmaraş, Mersin ve Niğde il AFAD Müdürlüklerinden personel, araç ve bot görevlendirmesi yapıldığı belirtildi.

Bölgeye 815 personel ve 61 iş makinasının sevk edildiği bilgisine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Deniz seviyesinin yükselmesi sebebiyle sahil yolu yaklaşık 80 santimetre suyla kaplanmış olup yol trafiğe kapatılmıştır. Kurtuluş, Çay, Hürriyet, Süleymaniye ve Savaş olmak üzere 5 mahallede tedbir amaçlı elektrik kesintileri yapılmıştır. Kızılay tarafından sıcak yemek ikramı yapılmaktadır. 43 ihbar alınmış olup ekiplerimizce mahsur kalan 212 vatandaşımız tahliye edilmiştir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından hasar tespit çalışmaları başlatılmıştır. Olumsuz hava koşullarından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Gelişmeleri takip ediyoruz."

Eğitime hava engeli! Tatil haberleri peş peşe geldi

ERZURUM'DA DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Erzurum il merkezinde olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Erzurum Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle 28 Kasım Salı günü Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerine bağlı ilk ve orta dereceli okullar ile özel eğitim kurumlarında eğitime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca hamile, engelli veya kronik rahatsızlığı bulunan kamu personeli de 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır"

BU VİDEO DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR

SARI VE TURUNCU KOD VERİLDİ

26 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi. Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Hatay, Kars, Kastamonu, Malatya, Muş, Rize, Siirt, Sinop, Trabzon, Tunceli, Van, Zonguldak, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Düzce.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...