İBB Meclis'ten Gazze'ye insani yardım kararı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İBB Meclis'ten Gazze'ye insani yardım kararı

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

İBB Meclisi'nde, Gazze için su, gıda, elektrik, ilaç ve tıbbi yardımdan oluşan insani ihtiyaç malzemelerinin ulaştırılması için karar alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleştirilen kasım ayı altıncı birleşiminde toplandı. Meclis 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı'nın başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri ele alındı.

İBB Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından meclise gönderilen yazıda, Gazze'deki abluka altındaki durum ve savaşın etkileri vurgulandı. Gazze'de binlerce kadın, sivil ve çocuğun yaralandığı veya hayatını kaybettiği belirtilen yazıda, bölgedeki yaşam koşullarının giderek zorlaştığı ifade edildi.

GAZZE'YE YARDIM TEKLİFİ

İBB imkanları doğrultusunda Gazze halkının acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapılan teklif, Hukuk Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından incelendi. Teklifte, Gazze halkı adına belirlenecek insani yardım malzemelerinin İBB imkanları kullanılarak karşılanması ve gönderilmesi önerildi.

Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar, teklifteki bir kısmın düzeltilerek "Yardım faaliyetinin Türkiye Kızılay Derneği veya AFAD aracılığıyla yürütülmesi" şeklinde değiştirildiğini belirtti. Düzeltilmiş teklif, oy birliğiyle kabul edildi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...