Seçim yasakları başladı! Dikkat çeken Togg detayı...

- Güncelleme:
Seçim yasakları başladı! Dikkat çeken Togg detayı...

GÜNDEM Haberleri

14 mayıs’ta yapılacak Seçime sadece 10 gün kaldı. YSK’nın seçimler için belirlediği Takvime göre, bugün başlayan propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları, 13 Mayıs Cumartesi saat 18.00'de sona erecek. Peki önümüzdeki on gün içinde neler yasak olacak?

Oy verme gününden önceki on gün içinde yazılı, sözlü ve görsel basın ve yayın araçları ile kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, bilgi ve iletişim telefonları yoluyla mini referandum gibi adlarla, adayın lehinde ya da aleyhinde veya vatandaşın oyunu etkileyecek biçimde yayın ve herhangi bir surette dağıtım yapılamayacak.

SEÇİM YASAKLARI NELER?

Bu sürenin dışında yurt içinde ve yurt dışında yapılacak yayınlarda; tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uyulması gerekecek. Kamuoyu araştırmaları ve anketlerin yayınlanması sırasında araştırmanın hangi kuruluş tarafından yapıldığının, denek sayısının, araştırmanın kim tarafından finanse edildiğinin açıklanması gerekecek.
Seçim propagandasının başlangıç tarihinden oy verme gününü takip eden güne kadar olan süre içinde, açılış ve temel atma törenlerinin düzenlenmesi, nutuklar söylenmesi, demeçler verilmesi ve bunlar hakkında her türlü vasıtayla yayınlarda bulunulması yasak olacak.

Ayrıca, seçim propagandasının başlangıç tarihinden oy verme gününe kadar bakanlar, milletvekilleri ve adayların seçim propagandası ile ilgili olarak yapacakları gezilere hiçbir memur katılamayacak ve bu süreçte togg da dahil hiçbir makam aracını kullanamayacaklar.

Kaynak: Haber Merkezi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...