Son dakika: Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı başladı: Erdoğan müjdeleri açıklayacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Son dakika: Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. EYT ile ilgili önemli gelişmeler masaya yatırılacak. Erdoğan, toplantı sonrası yapacağı açıklamada bir müjde duyuracak. Müjde Karadeniz gazıyla ilgili olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanacak yılın son kabine toplantısının ana gündem maddeleri Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile Erdoğan’ın Erzurum mitinginde sinyallerini verdiği ‘enerji müjdesi’ olacak.

EYT’de geçerli formülün ne olacağı sorularının cevap bulacağı kabinede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de bir sunum yapacak. Yılbaşından sonra Meclis’e gelmesi planlanan düzenlemede yaş sınırı olup olmayacağı, bu toplantıda karara bağlanacak.

Geçtiğimiz günlerde kadınlarda 46 veya 48, erkeklerde ise 48 veya 50 yaş sınırının getirilebileceği iddia edilmişti. Bazı AK Parti milletvekilleri de hükûmete bu düzenlemede ‘yaş sınırı olmaması’ yönünde taleplerini iletmişti

EYT şartları ve yaş sınırı ile ilgili detayların kabine toplantısı sonrası veya bu hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklaması bekleniyor.

MEMUR VE EMEKLİYE REFAH PAYI

Kabinenin ekonomi gündemi bununla sınırlı kalmayacak. Asgari ücrete gelen yüzde 54,66’lık zammın ardından, memur ve emekliler de benzer oranda zam bekliyor. Gelen talepleri dikkate alan hükûmet, enflasyon oranına ek olarak memur ve emeklilere refah payı vermek için çalışma yapıyor. Bu çerçevede toplantıda memur ve emeklilere verilebilecek desteğe ilişkin seçeneklerin ve oranların konuşulması bekleniyor.

Kabinenin masasındaki bir diğer konu da Gelir Vergisi dilimleri olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin “Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi dilimlerinde düzenlemeyle ilgili bir çalışma yapıyor. Hazine ve Maliye Bakanı’mız açıkladığı zaman bunun da çok olumlu etkisi olacaktır. Çalışanları çok rahatlatacak” demişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bilgin’in sinyalini verdiği çalışmaya ilişkin kabine üyelerini bilgilendirecek.

ERDOĞAN AÇIKLAYACAK: ENERJİDE YENİ MÜJDE GELİYOR

Karadeniz’deki Sakarya Gaz Sahası’nda keşfedilen 540 milyar metreküplük doğalgazın şebekeye bağlanması için yürütülen çalışmalar ile enerji alanındaki diğer arama ve sondaj faaliyetleri de toplantıda konuşulacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, enerji çalışmalarındaki son durum hakkında bilgi verecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da önceki gün Erzurum’da yaptığı konuşmada “Karadeniz’de keşfettiğimiz gazı millî sistemimize bağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Pazartesi günü bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşacağız. Aynı şekilde Karadeniz gazını kullanıma sunduktan sonra milletimize vereceğimiz yeni müjdeler olacak” demişti. Erdoğan’ın, EYT’nin detaylarını ve enerji müjdesini toplantıdan sonra yapacağı konuşmada açıklaması bekleniyor.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...