Türkiye'de ilk!..

A -
A +

Reklamcılık Vakfı'ndan tam da Vakıflar Haftası'na yakışır bir eğitim projesi.  Vakıf başkanı Haluk Sicimoğlu liderliğinde Türkiye'nin en parlak stratejislerinden oluşan bir kadro ile hem atölye çalışmaları hem role-reverse gibi oyunlarla uygulamalı bir çalıştay.  22 Mayıs'tan itibaren 3 haftada, haftada 3 gün toplamda 33 saat İstanbul içinde belirlenecek mekanlarda...
Stratejiye kafa yormak isteyen herkes, kimler mi; ajanslarda çalışan genç stratejistler, bu işe kafa yoran reklamverenler, genç kreatifler ve marka yöneticileri, pazarlama iletişimi alanında çalışan genç profesyoneller ile bu alanda kariyer yapmak isteyen yeni mezunlar. Sizi bekleyen 3 bölüm var; Ayıkla, İçgörü yakala ve Ateşle... daha fazla bilgi için:  www.rv.org.tr Eğer merak ediyorsanız Türkiye'de bir ilk olan "Strateji Yıldızları Kampı"nı kaçırmayın.

Sait Faik Abasıyanık Müzesi

Türk hikayeciliğinin önde gelen isimlerinden Sait Faik Abasıyanık ölümünün 59. yılında Burgazada'daki müzesinin yeniden açılışıyla anılıyor. Darüşşafaka Cemiyeti'nin 2010 yılından bu yana sürdürdüğü restorasyon çalışmalarının ardından  11 Mayıs Cumartesi günü ziyaretçilerine kapılarını açıyor.  Şahsen Burgazadalı olarak öğrencilik yıllarımda boyadığımız müzenin üzerinden 35 yıl geçmiş... Sait Faik'in pek çok hikayesini kaleme aldığı evde,  yazarın el yazması hikayeleri ve fotoğraflarının da içinde bulunduğu kişisel eşyaları da yer alıyor. İlk olarak 1959 yılında Darüşşafaka Cemiyeti'nin girişimiyle müze olarak halkın ziyaretine ücret alınmaksızın açılan bu müze ev Türkiye de kültür ve tarihe ev sahipliği yapan önemli özel müzelerden biri. Babasının ölümünden sonra yaşamının büyük bir bölümünü bu evde geçiren Sait Faik vasiyetinde mal varlıklarının çoğunu, eserlerinin telif haklarını ve Burgazada'daki köşkün müzeye dönüştürülmesini Darüşşafaka Cemiyeti'nden istemişti.

Şiir dalında usta bir reklamcı...

Bu yıl 67.'si düzenlenen Yunus Nadi Ödülleri'ni kazananlar içinde şiir dalında rahmetle andığım bir meslektaşım vardı. O reklam metin yazarlığının üstatlarından Hulki Aktunç'tu. Şair Gültekin Emre ile ortaklaşa yazdıkları "Opus" şiir dalında seçici kurul tarafından Arzu K. Ayçiçek'in "Talidomit" adlı kitap dosyasıyla bu dalda ödülü paylaşanlardı. Gültekin Emre bir söyleşisinde "Şiirlerime başlık koyarken Hulki Opus diyordu. Opus bir müzik deyimi gerçi şiirler müzik üzerine değil ama şiirlerde müzik yok anlamına gelmiyor bu. İlk şiirin adı 'Hayal'di. Diğerlerinin de tetikleyicisi olmuştu. Hulki şiirlerdeki bir benden, bir ondan oluşan bu sistemi beğenmişti. 'Sonsöz'ü ben yazdım o da önsöz yazacaktı ama hastalığı bunu engelledi. Ben de aramızda geçen yazışmaları bu önsöze ekledim ve Opus'un nasıl oluştuğu görülsün istedim..." Elinize yüreğinize sağlık. Hulki dilin ve sözcüklerin usta bir yönetmeni hatta kâşifiydi. Nur içinde yatsın.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.