Aynı be ya...

A -
A +

27. defa geldiğimiz Kırkpınar'da üç günlük serüvenimiz sona erdi. Nelere şahit olmadık ki, yarın başlayacak mübarek Ramazan ayının öncesinde...

Şahit olduklarımız ne yazık ki Ramazan'ın, Kırkpınar'ın manasını yakışmayan şeylerdi. Önce sevindirici haberleri verelim ve yüreğimize hançer olanlara dayanma gücü olsun.
Kırkpınar'ın manasını, sahip olunan güzellikleri elden kaçırmamak için maddi-manevi güçlü olmayı en iyi şekilde ifade eden iki eserin... Hasan Sezai Hazretlerinin dergahının ve Hıdırlık Tabya'nın tamir edilmeye başlandığını gördük, görmekle de sevindik.
Balkan Savaşı'nda Osmanlı Karargah Merkezi olan Hıdırlık Tabya'nın restorasyonu bittiğinde müzesi, alış veriş merkezleriyle tam bir yaşayan müze olacak, Kırkpınar'ın manasını en iyi şekilde anlatacak.
Gelelim yüreğimizi acıtanlara...
Kırkpınar ne yazık ki siyasetçisinden güreşçisine, hakemine bir geçim kaynağı olmuş. Kırkpınar'dan geçinenler tavan yapmış. Kırkpınar için bir şeyler yapmanın derdinde olarak kala kala bir ağa Seyfettin Selim kalmış, o da "Yoruldum, Kırkpınar'dan geçinenleri görünce yağlı güreşten soğudum" diyor...
Her sene olduğu gibi bu sene de Kırkpınar dopingle çalkalandı. Yiğitliğin, mertliğin, fedakarlığın, hak için can vermenin temsilcisi alperenlerin hatırasını temsil eden pehlivanların şike ile anılması ne kadar acı. Maksat şöhret, amaç para, Kırkpınar'dan geçinme olunca doping iddiaları, kavgalar, pazarlıklar dün vardı, bugün var, yarın da olacak... Bu kumaştan çıkan elbise bu...
Yenilen pehlivanlar, hakeme saldırdı, seyirci beğenmediği hakem ve pehlivanları yuhaladı.
Bütün bunlara rağmen Kırkpınar yaşamalı. Türk oğlunun dünya görüşünü, hayata bakışını anlatan değerlerimizden kala kala o kaldı.
Ama anlatılmalı; Kırkpınar manası, neyi temsil ettiği, peşrevin ne söylediği...
Evet, kişinin sahip olduğu nimetlere şükür etmesinin ifadesi Kırkpınar'dan, kulluğun en güzel şekilde gösterildiği Ramazan'a hoş geldin dedik.
Ramazan'ın hoş geldiği, hoşluklar, sonsuz bereket ve rahmet getirdiği kesin.
Ama bir ay sonra bize elveda dediği zaman "Hoş bulduk" diyebilecek mi?
Kırkpınar hep aynı be ya...
Keşke "Kırkpınar bu sene daha güzel" diyebilseydim...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.