Av. Murat Cangül: 'Dracula filmi nefret suçu işliyor'

/ Kaynak: İHA
Av. Murat Cangül: 'Dracula filmi nefret suçu işliyor'

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / İHA

Film boyunca, bir çağı kapatıp yeni bir çağ açan Büyük Türk Hükümdarı Sultan Mehmet Han alenen tahkir ve tezyif edilmiştir.

Avukat Murat Cangül, vizyonda gösterimlere devam eden tarihî ve fantastik öğelerin işlendiği "Dracula" isimli filmin, tarihî gerçekliği bulunan şahsiyetleri tarihe ters düşecek şekilde saptırarak Türk düşmanlığı teması üzerine kurgulandığını belirtti. Avukat Murat Cangül, gerçek tarihte Kazıklı Voyvoda olarak anılan Eflak Prensi Vlad Tepeş'in kesilen başının İstanbul'a getirilerek, Fatih Sultan Mehmet'e sunulduğunu, nbsp;filmde ise tamamen zıddı işlenerek, Kazıklı Voyvodanın (Dracula) Fatih Sultan Mehmet'i öldürdüğü sahnesinin yer aldığını, filmin bilinçli bir şekilde Türk düşmanlığını körüklemek maksadıyla yapıldığının aşikâr olduğunu söyledi.
Filmi, 173 ülke tarafından onaylanan Birleşmiş Milletlerin Uluslararası Sözleşmeleri bakımından değerlendirdiği belirten Murat Cangül, "Sinemanın kirli propaganda yoluyla siyasete malzeme yapılmak istenmesi ve bu yolla koskoca bir milletin alenen tahkir ve tezyif edilmesi, uluslararası nefret suçu oluşturmaktadır. Filmde, tarihin gördüğü en büyük zalimlerden biri olan Eflak Prensi Kazıklı Voyvoda adeta bir kahraman gibi sunulmuş, Türkler ise zalim-barbar ve vahşi olarak gösterilmiş ve tarihsel gerçeklik saptırılarak film tamamen Türk ve Osmanlı düşmanlığı ekseninde kurgulanmış. Film boyunca, bir çağı kapatıp yeni bir çağ açan Büyük Türk Hükümdarı Sultan Mehmet Han alenen tahkir ve tezyif edilmiştir" şeklinde tepkisini dile getirdi. nbsp;


KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...