'Kısakes Kısa Film Festivali' galası yapıldı

/ Kaynak: İHA
'Kısakes Kısa Film Festivali' galası yapıldı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / İHA

Üniversite öğrencileri arasında uluslararası bir boyut kazanan 5'inci Kısakes Kısa Film Festivali galası, Feriye Sineması'nda gerçekleştirildi.

4 yıl önce, kısa filmin sektöre kazandırılması amacıyla Arya Su Altıoklar tarafından lise öğrencileri arasında başlatılan Kısakes Kısa Film Yarışması, 5'inci yılında geleneğini, üniversite öğrencileri arasında, uluslararası boyuta taşıdı. Bu yıl 5'inci kez genç yönetmenleri ağırlayan festival, 87 ülkeden bin 389 filme ev sahipliği yaptı. Kısakes Film festivali gala gecesine usta yönetmenler Sinan Çetin, Mustafa Altıoklar, Zeynep Özbatur Atakan, David Wilkinson, Poulo Bertolin oyuncu Özge Özpirinççi ve çok sayıda genç yönetmen katıldı. Feriye Sineması'nda gerçekleşen gecede sahne alan Boğaziçi Caz Korosu, katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi. Ödül gecesinde belgesel, kurmaca, animasyon, jüri özel ödülü, ekip özel ödülü, ve Sinematürk olmak üzere toplam altı dalda birinci olan yarışmacılara ödülleri verildi.


"GENÇLERİN HER ZAMAN YANINDAYIZ"
Her zaman Beşiktaş Belediyesi olarak gençlerin yanında olacaklarını belirten Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Rifat Örnek, "Beşiktaş'ımız belediye olarak sosyal ve kültürel bitin etkinliklerde İstanbul'un yükseleni olma iddiasında ve Belediye Başkanımız Murat Hazinedar'ın önderliğinde bunu bir yıldır yoğunlukla sürdürüyoruz. Bugün de yeni bir etkinlik olarak 87 ülkeden temsilcilerin katıldığı bin 389 filmin arasından elenerek bugün finale kalanlarının ödül törenindeyiz. Bu etkinlik 4 yıldır liseler arası ulusal düzeyde oluyordu. Bu yıl 5'incisi üniversiteler arası ve uluslararası nitelikte gerçekleşti. Biz bu etkinlikte emeği geçen herkesi kutluyoruz" ifadelerini kullandı.
'Kısakes Kısa Film Festivali' galası yapıldı

"SANATIN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ FESTİVALDE"
Ödül gecesinde genç yönetmenleri yalnız bırakmayan Usta Yönetmen Mustafa Altıoklar, "Olağanüstüler. Doğrusu tavsiye edecek bir şey de bulamıyorum. Çünkü çok güzel bir yolu çizmişler. Festivaller zaten güzel şeylerdir sanatla ilgili insanları bir araya getirir" dedi. Festival sırasında yaşadığı ilginç bir olayı da anlatan Altıoklar, "Biliyorsunuz festivalde dünyanın çeşitli ülkelerinden yönetmenler var. İspanya'dan, Kolombiya'dan, Kanada'dan, Amerika'dan, İngiltere'den insanlar var. Bir yönetmene 'Sen neredensin?' dedim 'Ben İranlıyım' dedi. Diğer tarafımda biri daha vardı 'Sen neredensin?' dedim 'Ben İsrailliyim' dedi. Bak İranlı ve İsrailli ne güzeliz burada dedim. Olağanüstü bir şeydi çocuklar el sıkıştılar. Sanatın birleştirici gücü işte burada. Yeni kuşak başka türlü bakıyor dünyaya hepimizin de bakabilmesi lazım" şeklinde konuştu.


Yarışmaya katılan filmler hakkında yorumlarda bulunan Altıoklar, "Yarışma dışı filmler arasında da çok güzeller vardı onların da bir bölümünü seyrettim. Festival filmlerinin hepsi birbirinden güzeldi. Jürinin işi de zordu. Bir favorim var diyemeyeceğim. Gerçekten hepsi güzeldi. Ben bu sene jüri olmadım olsam zorlanırdım" dedi.

KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...