Koca Yusuf’un kemiklerini sızlatacaklar!

Düzenleyen:
Koca Yusuf’un kemiklerini sızlatacaklar!

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Osmanlı İmparatorluğu’nda yaşadığı dönem dünyada “Korkunç Türk” olarak tanınan ünlü Türk pehlivanı Koca Yusuf’un hayatı bale gösterisine alet edilecek.

Samsun Devlet Opera Balesi, eserin hazırlanması için çalışma başlattı. Koca Yusuf’un hayatını  anlatan bale gösterisinin  metni  Bertan Rona  tarafından yazıldı, Tolga Taviş’in de bestesini yapacağı belirtildi. Bertan Rona, “Koca Yusuf’un hayatı bale olarak işlenmeye çok uygun. Yağlı güreş, bütün dünyanın ilgisini çeken bir konu. Bu modern dans ve müzik eşliğinde bale gösterisi olacak. Koca Yusuf Balesi Türkiye’de ve  Avrupada  ilgi görecektir. Çünkü hayatında bir Paris ayağı var. Koca Yusuf, orada Fransız dünya şampiyonunu yeniyor. Yine Amerika’da ilgi görecek. Amerikalı bir dünya şampiyonu ile yaptığı maç bugünkü Metropolitan Operası’nda sahneleniyor. Koca Yusuf Balesi’nin Türkiye’nin ardından Avrupa ve  Amerika’da da ilgi görecek” diyerek bu garabeti uluslararası  alana taşımayı hedeflediklerini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...