Seda Kement: ‘Aliya’ sinema tadında bir dizi'

Düzenleyen:
Seda Kement: ‘Aliya’ sinema tadında bir dizi'

MAGAZİN Haberleri

TRT 1’de yayınlanacak olan ‘Aliya’da Meryema rolünü oynayan Seda Kement, “Herkesin Aliya İzzetbegoviç’i tanıması gerekir” diyor

Röportaj: Çağla Türk

Aliya İzzetbegoviç’in mini dizisinde ‘Meryema’ rolü ile karşımıza çıkacak olan Seda Kement ile bir araya geldik. Büyük heyecanını dile getiren oyuncu, ‘Sinema tadında bir iş çıkacak’ diyor. İşte Seda Kement’e dair merak edilenler...

Seda Kement kimdir, neler yapar?
İstanbul doğumluyum. Annem öğretmen, babam diş doktoru. Eğitimime müzik ile başladım. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda müzik eğitimi aldım. Daha sonra içimde yatanın müzik değil de tiyatro olduğuna karar verdim. Tiyatro eğitimi alarak oyunculuğa başladım. Tiyatro, dizi, reklam, sinema, dublaj her alanda çalıştım. TRT’de 2 yıl 90 bölüm yurtdışı gezi programı, 200 bölüm Star TV’de yemek programı yaptım.

Günlük rutininiz nasıl geçiyor? 
Sabahları erken kalkmaya çalışıyorum işim olsa da olmasa da. Set ya da prova yoksa zamanı kendime ayırıyorum. Günlük haberlere bakıyorum. Mutlaka her gün bir film izliyorum. Genelde programlı yaşıyorum, haftalık programım her zaman bellidir. Yemek yapmayı çok seviyorum vaktim oldukça yemek yapıp arkadaşlarımı davet ediyorum.

BENİ ANNEM KEŞFETTİ

Çocukken hedefinizde oyuncu olmak var mıydı? Sizi kim keşfetti?
Sanata karsı çocukluğumdan beri ilgim vardı. İyi bir gözlemciydim, okuldan eve geldiğimde mutlaka birilerinin taklitlerini yapardım. Kendimce oyunlar yazar komşu çocuklarını toplayıp onları haftalarca çalıştırdım. Sonra perde kurup komşuları toplayıp onlara gösterilerimizi sunardık. Şimdi düşünüyorum ben o yıllarda reji, kostüm, sanat derken ilk amatör tiyatromu kurmuşum.
Beni annem keşfetti. Annem idealist bir eğitimciydi benim sanata yatkınlığımı fark etti. Gitar, bale, halkoyunları, tiyatro her türlü sanat etkinliğinin içene soktu beni. Ben kararsız bir çocuktum o yüzden annem bayağı çekti benden…

Dizi, film sektörüne adım atma sürecinizi dinlemek isterim…
Müzik okurken tiyatro bölümü ile beraber okuyorduk. Ve biranda pusuda yatan tiyatro aşkım ortaya çıktı… Sonra eğitim süreci ardında sektöre atıldım. İlk tiyatro ve kısa filmlerde oynamaya başladım…

Seda Kement: ‘Aliya’ sinema tadında bir dizi'

SİNEMA TADINDA BİR DİZİ OLACAK

Aliya İzzetbegoviç'in dizisinde oynamak sizi heyecanlandırıyor mu? Teklif nasıl geldi?
Çok fazla hem de inanılmaz heyecanlıyım. Bu projeden 3 yıldır haberdarım. Sancak medya İsmail Kılıçaslan ve Hakan Sancak Tutan uzun ve titiz bir çalışma sonucu bu diziye başladılar. O süreci yakinen bildiğim için sinema tadında bir iş çıkacağını biliyordum. Cast aşamasında beni arayıp Meryema sensin dediklerinde çok mutlu oldum.

Dizinin çekimleri ne aşamada?
Aliya dizisinin çekimleri devam ediyor. Kasımda 6 bölümlük mini dizi olarak TRT’de izleyicilerin karşısında olacak. Sinema tadında TRT’nin en büyük işlerinden biri ve herkesin Aliya İzzetbegoviç’i tanıması gerekiyor. 

Bu zamana kadar 'Bu rolü oynamasaydım' dediğiniz bir proje oldu mu?
Bu sektöre ilk girdiğimde başlangıç yapmak adına içime sinmeyen projelerde yer aldım. Pişman değilim onların hepsinin bana şimdi neler kattığını anlıyorum.

zohak film ile ilgili görsel sonucu

Yeni bir korku filmi ile de karşımıza çıkacaksınız... Çekimlerinde zorluk yaşadınız mı?
Zohak filmini İzmit’te çektik. Belediye başkanı Sn. Nevzat Doğan bize inanılmaz yardımcı oldu. Onun sayesinde çekim anlamında bir sorun yaşamadık. Partnerim Erkan Çelik ile oyunculuk anlamımda inanılmaz bir uyum içindeydik. Keza yönetmenimiz Adem Uğur ve oyuncu arkadaşlarımız da aynı şekilde. Ama kendi içimizde tuhaf şeyler oldu sanırım korku filmi enerjisi. Bir gün durup durukken markörümüzün makyaj çantası kayboldu çekim durdu. Ertesi gün bulundu. Bir gün oyuncu arkadaşımız zehirlendi. Bir sonra ki gün fena yağmura maruz kaldık ses sistemi yağmurdan hasar aldı. En sonunda ufak tefek aksaklıklara rağmen sağ salim filmimizi bitirdik.

SETTE GARİPLİKLER YAŞADIK

Setten çıktıktan sonra yaşadığınız korkular oldu mu?
İyi bir korku film izleyicisiyim. Ama yine de içinde olmak yani oyuncu olarak role bürünmek bende değişik duygular uyandırdı. Genelde geceleri senaryo çalışırım ama bu senaryoya gece bakamadım. Setten otele geldiğimde rol üzerine çok fazla düşünmemeye çalıştım. Kısaca biraz korktum.

Okuyucularınıza söylemek istedikleriniz?
Son olarak şunları söylemek istiyorum. Son yılların en iyi kurgulanmış bir psikolojik gerilim türünde bir film geliyor. Filmimiz ocak ayında vizyonda olacak. Profesyonel bir korku gerilim izleyici olarak kesinlikle izleyicilere tavsiye ediyorum. Aliyah dizisi çekimleri devam ediyor oda Kasımda 6 bölümlük mini dizi olarak TRT’de izleyicilerin karşısında olacak.  Sinema tadında TRT’nin en büyük işlerinden biri ve herkesin Aliya İzzetbegoviç’i tanıması gerekiyor. Ayrıca şuanda provaları devam eden bir çingeneler zamanı müzikalinde yer alıyorum. oda Kasım Aralık gibi sahneye konulacak…

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...