Erdoğan sert çıktı! 'İyice sapıttınız ya'

Erdoğan sert çıktı! 'İyice sapıttınız ya'

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Damat İbrahim Paşa Bulvarı'nda halka hitap etti.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum, sevgilerimi yolluyorum. Nevşehir'e bir şükran borcum var. 10 Ağustos 2014 seçimlerinde Nevşehir şahsıma verdiği yüzde 64,4 oyla farkını bir kez daha ortaya koydu.

"BİZ HEP MİLLETİN GÖNLÜNDE YER ETME ÇABASI İÇİNDE OLDUK"
nbsp;
Yarın 29 Mayıs, İstanbul'u fetheden o güzel komutanı ve orduyu coşkuyla hatırlayacağız. İnşaallah 30 Mayıs'ta dev bir fetih şöleni düzenliyoruz. Cumhurbaşkanlığının himayesinde bunu yapacağız. Milletin yanında kalbinde yer almakla, karşısında yer almanın farkını görüyorsunuz değil mi? Biz hep milletin gönlünde yer etmenin çabası içinde olduk. Bugüne kadar Nevşehir'i hiç utandırdık mı?
nbsp;
"BİZ ÜLKEMİZİ 2023'E HAZIRLAMANIN GAYRETİNDEYİZ"
nbsp;
Biz hep milletimizle beraber yaralandık, milletimizle yandık. 12 yıldır tüm illerimizle birlikte Nevşehir'i de 2023'e hazırlama gayretinde olduk. Son 12 yılda Nevşehir'e 4 katrilyonliralık yatırım yaptık. Nevşehir'e üniversite kurduk, bu üniversiteye de Hacı Bektaşı Veli ismini verdik.
nbsp;
NEVŞEHİR'E HIZLI TREN MÜJDESİ
nbsp;
Antalya-Kayseri hızlı tren projesini Nevşehir üzerinden hayata geçirilecek. Ticarete, turizme hayat kazandıracak.
nbsp;
"MİLLİYETÇİLİK BU ÜLKEYE HİZMETLE OLUR"
nbsp;
1983'ten bugüne koalisyonlarla milli gelir arasındaki ilişkiye baktığımızda, 1983'te rahmetli Özal iktidara geldiğinde kişibaşına düşen miktar 1765 dolar, 1991 yılının sonunda bu rakam 2 bin 800 dolara çıktı. Bunun sebebi tek parti. 2002 yılına geldiğimizde artmak bir yana, 3500 dolara düştü. Koalisyonla geçen 10 yılda geriye gidiş var. 12 yıllık başbakanlığım dönemimde milli geliri 10 bin 500 dolara çıkardık. Yani tam 3 katlık artış. Bu zenginliği nasıl kazandırdık biliyor musunuz, istikrar ve güven sayesinde. 25 banka batırdı bizden öncekiler, zarar 40 milyar dolardı. Kimlerin iktidarda olduğunu biliyorsunuz değil mi? Böyle lafla milliyetçilik olmaz. Milliyetçilik bu ülkeye hizmetle olur.

"YATIRIMLARLA TÜRKİYE'Yİ SIÇRATTIK"
nbsp;
Dünyanın en büyük 17. ekonomisi olduk. Kasım ayında G20 toplantısına ev sahipliği yapıyoruz. Alt yapı ve üst yapı yatırımlarıyla Türkiye'yi sıçrattık. 79 senede 6 bin 100 kilometre yol yapılmışken, biz 12 yılda 17 bin 600 kilometre bölünmüş yol yaptık. 26 tane havaalanı vardı şimdi ise 55. Olay bu. Türkiye'yi hızlı trenle biz tanıştırdık. Ama şimdi 1213 kilometre tren hattı var.

"1998'DE BENİ BİR ŞİİRDEN DOLAYI..."
nbsp;
1998'de beni bir şiirden dolayı... neydi biliyor musunuz? Bu şiirin sahibi Ziya Gökalp, Atatürk'ün de idolüdür. Mihraptan ilahi kelam geliyor, yere dipsiz gökten selam geliyor, ne para ne pul, savulun kalplere islam geliyor. Değerli kardeşlerim bütün bunlarla beraber malesef bu ülkede birçok şey anlaşılmadı.

nbsp;"DÜRÜST OLUN, ADAM OLUN ADAM"
nbsp;
Konuşmamın girişi buydu bundan dolayı işte, o malum hadiseler oldu. Ne dediler, muhtar bile olamaz. Milletim beni başbakan, cumhurbaşkanı yapınca bu defa da Menderes'in akıbetiyle yüzde 52 ile seçilmiş cumhurbaşkanına idam başlığı attılar üstüne de benim resmimi koydular. Kurnazlık yapıyorlar, yapmadık diyorlar. Dürüst olun dürüst, adam olun adam. O paralarınız sizi hiçbir zaman o büyük hesap gününde o hesaptan kurtarmayacak. Orada hesaplar şaşmaz. Orada rüşvet geçmez. Yolsuzluk yok, orada terazi çok dürüst tartar.
nbsp;
"BENİM DE GÖNLÜMDE BİR ASLAN YATIYOR"
nbsp;
Bu da yetmedi, yurtdışını devreye soktular. Biz Türkiye'nin kazanımlarını korumak için meydanlara çıkınca vay efendim cumhurbaşkanı meydanlara çıkıyor. Tabii ki meydanlara çıkacağım. Cumhurunbaşkanıyım, cumhur beni bu göreve götürürken haklarımıza sahip çıkacaksın dedi. Bunu anlatmam lazım. Bakıyorsunuz CHP, MHP, HDP müracat ediyor YSK'ya cevap ret ret. Biz bu meydanlardan geldik. Çünkü benim bir tarafım var ben milletimin tarafındayım. Her partiye eşitim, ama benim de gönlümde bir aslan yatıyor.
nbsp;
"GÜZEL SAZ ÇALIYORMUŞ, SESİ DE GÜZELMİŞ"
nbsp;
Yeni Türkiye, yeni anayasa ve başkanlık sistemini ben milletimle paylaşacağım. Tabi böyle olunca bunlar ittifaka girdiler. Aslında bu ittifak en başından beri var, ama ilk defa bu kadar genişledi. Bu kadar belirli oldu. Bölücü örgütle paralel örgüt birlikte oldu. Siyaset mühendisliği ana muhalefetin zaten genlerinde var, milliyetçi parti de bu ittifakta yerini aldı. Bölücü örgütün desteklediği parti liderini de prensi tayin etti. Hep birlikte çalışıyorlar. Hani diyorum ya bir pop star çıkardılar. İyi saz çalıyormuş, sesi de güzelmiş hayırlı olsun.

"İYİCE SAPITTINIZ"

İyice sapıttınız ya. Bu ülkede güzel güzel çalışmak varken devleti ele geçirmek nerden çıktı. Çekirge bir sıçrar iki sıçrar ama üçüncü de sıçrayamadılar. Ben Cumhurbaşkanı olmadan önce söz vermiştim inlerine gireceğiz diye. Girdik şimdi de hepsi yurt dışına kaçıyor. Bunların her ilde imamları var. Ya imam mihrabı terk eder mi ya? Ama bunlar terk ediyor. Hukuk içinde ne yapılması gerekiyorsa yapacağız.##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...