Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kılıçdaroğlu iki aşamalı çözüm sundu

/ Kaynak: İHA
Kılıçdaroğlu iki aşamalı çözüm sundu

Politika Haberleri  / İHA

Kılıçdaroğlu, kısa ve uzun dönem olmak üzere iki aşamayla Türkiye'nin sorunlarını çözeceklerini ifade etti.

Kütahya Zafer Meydanı'nda halka seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, "Herkes huzur içinde yaşasın diye refahı tabana yayacağız. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda emekliye bir maaş ikramiye vereceğiz" dedi. Türkiye'de 5 milyon kişinin borç batağında olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, "11 milyon emekliden 8 milyonu, bin TL'nin altında maaş alıyor. Biz iki maaş ikramiyeyi emeklilerimize vefa borcumuzu ödemek için veriyoruz. Ankara'daki beyler, emeklilerin bu ikramiyeyi İsviçre bankalarına yatıracağını zannediyor. Emekli bu maaşı alıp esnafa gidecek. Bizim emeklinin hakkını korumamız lazım. Bu ülkede borç batağında olan 5 milyon kişi var. Hiç kimse borcunu ödeyebilecek noktada değil. Herkes hapse girmek için sıra bekliyor. Vatandaşımızı borç batağından kurtaracağım. Faizleri sileceğim ve kalan borcu yeniden yapılandıracağım. Bunun devlete maliyeti sıfır" diye konuştu.

"SÖZÜM SÖZ"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Kütahya'dan söz veriyorum. Ankara'daki beyler de duysun. Sözüm söz, Türkiye'yi şaha kaldıracağım. 7 Haziran'da sandığa gideceğiz, 8 Haziran yeni bir başlangıç olmalıdır. 8 Haziran rahmetli Ecevit'in dediği gibi 'Ne ezen, ne ezilen, insanca, halkça bir düzen' olmalı" şeklinde konuştu.

Kısa ve uzun dönem olmak üzere iki aşamayla Türkiye'nin sorunlarını çözeceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, "Bağ-Kur emeklisine ikramiye vermeyeceğimiz söyleniyor. Buna inanmayın. Zaten en düşük maaşı Bağ-Kur emeklileri alıyor. Milletvekili emeklileri hariç bütün emekli ve dullar bu ikramiyeleri alacak" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından CHP Kütahya milletvekili adaylarıyla birlikte meydandaki vatandaşları selamladı.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...