Bakan Canikli: '2 partiyle koalisyon yapılmayacağı anlaşıldı'

Bakan Canikli: '2 partiyle koalisyon yapılmayacağı anlaşıldı'

Politika Haberleri

Bakan Canikli, CHP, MHP ve HDP için koalisyon ihtimali doğduğunu belirterek, "Ama bunların ikisiyle koalisyonun yapılamayacağı anlaşıldı" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, hem HDP hem de MHP'nin seçimden sonraki açıklamalarında olduğu gibi koalisyon yapmama ve muhalefette kalma stratejilerini devam ettirdiklerini söyledi.


Çok olağan dışı bir şey çıkmazsa üç seçenekten ikisinin devre dışı kalmış gibi göründüğünü anlatan Canikli, "Gerçi MHP ile kapılar tamamen kapatılmadı gibi ama Milliyetçi Hareket Partisi ile koalisyon ihtimali çok zayıflamış durumda" diye konuştu. nbsp;
Canikli, MHP'nin muhalefette kalmak istediğini vurgulayarak, "Dolayısıyla geriye Cumhuriyet Halk Partisi kalıyor. Şu anda görüşmeler CHP ile devam ediyor. İlk tur görüşmeleri de tamamlandı" dedi.


Başbakan Davutoğlu'nun süreci samimiyetle sonuçlandırmak istediğini söyleyen Canikli, "Şimdi MHP ve HDP kendi iradeleriyle koalisyona yanaşmayınca CHP ile sürdürülmek zorunda. O da yapılacak. Bayramdan sonra ikinci tur görüşmeleri devam edecek" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...