Demirtaş'tan TSK'ya küstah çağrı!

Demirtaş'tan TSK'ya küstah çağrı!

Politika Haberleri

16 şehit ve onlarca yakılan araç sonrasında PKK'ya silah bırakma çağrısı yapamayan Demirtaş köşeye sıkışınca kurnaz bir çağrıya imza attı.

Demirtaş, TSK'nın da silah bırakması çağrısında bulundu. Şanlıurfa Suruç'ta meydana gelen patlama sonrasında yaptığı tehditkar açıklamalar ve çağrılar ile yangına benzinle giden HDP Eş Genelbaşkanı Selahattin Demirtaş, terör örgütü PKK tarafından ardı ardına yapılan hain saldırılarda şehit düşen 16 polis ve asker ile onlarca yakılan araç sonrasında bir çağrıda bulundu.


ONCA ARAÇ YAKILDIKTAN SONRA AKLI BAŞINA GELDİ


Aylardır bölge gerçekleştirilen araç yakmalarla bugüne kadar tek bir laf etmeyen Demirtaş, ilk defa kesin bir ifade kullanarak bu durumu asla tasvip etmediklerini belirti. Demirtaş, araç yakmaların derhal mazeretsiz bir şekilde durdurulması gerektiğini çünkü bu araçların herkesin malı olduğunu ve bunun kimseye yararının olmadığını söyledi.


KÖŞEYE SIKIŞINCA ÇÖZÜME SARILDI


10 günde 16 asker ve polisin terör örgütü PKK tarafından şehit edilmesinin ardından bu durumdan çıkmanın tek yolunun konuşmak olduğunu söyleyen Demirtaş, konuşmanın büyük bir erdem olduğunu ve insanların sorunlarını konuşarak çözmesinin onurlu bir davranış olduğunu belirterek, son 3 yıldır ağır aksak da olsa ilerleyen çözüm sürecinin ilerlemesi gerektiğini ifade etti.


KURNAZ ÇAĞRI


PKK'ya direk ''Silah bırakma'' çağrısı yapamayan Demirtaş, köşeye sıkışınca bugün algı yönetmeye yönelik bir çağrıda bulundu. Demirtaş, PKK'ya direk ''Silah bırak'' çağrısı yapacağına ellerin karşılıklı olarak tetikten çekilmesi gerektiğini söyleyerek TSK'ya da çağrıda bulundu.


Demirtaş, ''Türkiye için elinizi tetikten çekin, şiddet dursun binbir zahmetle kurulan müzakere masasına dönün dememiz gerekir'' ifadelerini kullandı.


KAPIYI BAHÇELİ'YE DE AÇTI


Önümüzdeki hafta Kılıçdaroğlu ile bir araya geleceklerini de söyleyen Demirtaş, ''Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, Sayın Bahçeli hepsine kapımız açıktır. Bizim barış için herkese kapımız açıktır.'' dedi.


SABAH


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...