'Beklentimiz terör örgütleri arasında ayırım gözetilmemesi'

/ Kaynak: AA
'Beklentimiz terör örgütleri arasında ayırım gözetilmemesi'

Politika Haberleri  / AA

Avrupa Birliği Bakanı Bozkır, Almanya ve batı camiasından beklentilerinin Türkiye'ye bu şekilde destek vermeleri olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Almanya ve batı camiasından beklentilerinin terör örgütleri arasında bir ayırım gözetmemeleri ve Türkiye'ye bu şekilde destek vermeleri olduğunu söyledi.


Bozkır, Almanya temasları çerçevesinde Federal Almanya Meclis (Bundestag) Dışişleri Komisyon Başkanı Norbert Röttgen ile meclisteki çalışma odasında bir saat 10 dakika görüştü.


Görüşmeden sonra gazetecilere açıklamada bulunan Bozkır, Türkiye'nin teröre karşı verdiği mücadelede terör örgütleri DAEŞ, DHKP-C ve PKK arasında nbsp;hiçbir ayırım gözetmediğini muhataplarına ifade ettiğini anlatarak, ''Almanya'dan ve batı camiasından beklentimizin de bu terör örgütleri arasında bir ayırım gözetmeden terörle mücadele olarak düşünmeleri, algılamaları ve Türkiye'ye bu şekilde destek vermeleri. Sanıyorum bu görüşmeler çok yararlı oldu ve buradaki nbsp;bazı soru işaretlerini gidermek imkanı bulduk. Yanlış bazı algıların giderilmesi için önemli bir görüş teatisi oldu. Bu tür temasları tekrarlamak mecburiyetimiz var. Yanlış algıları konuşmamız konuşmamız konuşmamız gerekiyor, başka çaremiz yok. Algıların olgularla buluşması zaman almaktadır'' dedi.


AB Bakanı Bozkır, Almanya'da Türkiye'ye dost bakan bir yönetim olduğuna işaret ederek, "bu tür temaslar sayesinde Türkiye'nin geçirmekte olduğu zor günlerde yanında bulacağı dost sayısının artacağını görmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdiğini" kaydetti.


Bozkır, Norbert Röttgen'in Alman siyasetinde önemli bir kişilik olduğunu belirterek, ''Almanya'ya geliş nedenim olan konular itibariyle çok yararlı bir görüşme yaptık. Türkiye'deki siyasi gelişmeleri, terörle son dönemde vermekte olduğumuz mücadelede Batı dünyasından ve Almanya'dan beklentilerimizi ifade etme imkanı buldum. Ayrıca nbsp;tabiatıyla bölgemizdeki gelişmeler hakkında da detaylı görüş teatisi yapma imkanımız oldu. Türkiye'nin AB üyelik sürecine de kısaca değindik'' dedi.


Almanya'nın Türkiye için önemli bir ülke olduğunu vurgulayan Bozkır, ''AB'nin lideri konumunda. Son AB'deki gelişmelerde Almanya'nın çok daha fazla kendisini ifade edebildiği ve bunun diğer ülkeler nezdinde kabul gördüğü bir ortam yaşıyoruz. Almanya'yı biz hep dostumuz olarak, hep yanımızda gördük bundan sonra yanımızda görmeyi arzu ediyoruz'' diye konuştu.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...