CHP'nin azınlık hükümeti kurma planı!

CHP'nin azınlık hükümeti kurma planı!

POLİTİKA Haberleri

Davutoğlu ile Bahçeli arasında dün gerçekleşen ve olumsuz sonuçlanan koalisyon görüşmesinin ardından gözler CHP harekete geçti.

CHP yönetimi stratejisini iki eksene oturtacak. Bu doğrultuda önce Davutoğlu'nun bir an önce görevi iade etmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na vermesi konusunda taraflar zorlanacak.

Daha sonra eğer görev Kılıçdaroğlu'na verilirse Kılıçdaroğlu başbakanlığında nisan ayına kadar ülkeyi yönetecek bir azınlık hükümeti için partilerle temas kurulacak.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Milliyet'e yaptığı açıklamada "Davutoğlu'nun artık görevi iade etmesi gerekiyor. Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında bir hükümet seçeneği henüz denenmedi, bu görevlendirmenin bir an önce yapılması lazım" dedi.


CHP: DAVUTOĞLU GÖREVİ İADE ETMELİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç da yaptığı yazılı açıklamada, Davutoğlu'nun hükümeti kurma görevini yerine getiremediğinin anlaşıldığını belirterek "Görevi Cumhurbaşkanı'na iade etmeli" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Davutoğlu'nun gecikmeksizin derhal teamüller, kökleşmiş demokrasi gelenekleri çerçevesinde görevini Cumhurbaşkanı'na iade etmesi gerekir. Bundan sonraki her geçen saat yetki gasbı olur." ifadesini kullandı.
Kaynak : Milliyet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...