Kışanak, 'Derhal operasyonları durdurun'

/ Kaynak: İHA
Kışanak, 'Derhal operasyonları durdurun'

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Kışanak, "Gerekçesi ne olursa olsun güvenlik tedbiri başka bir şekilde alınabilir. Derhal sivil yerleşim yerlerindeki operasyonlar durdurulmalıdır" dedi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşanan çatışmalar sonrası sabah saatlerinde düzenlenen operasyona ilişkin aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak'ın da bulunduğu HDP'li heyet, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti. Silvan'da yaşanan olaylara ilişkin ziyarette bulunan HDP heyeti yaklaşık 1 saat Vali Aksoy ile makamında görüştü.
Basına kapalı gerçekleşen ziyaret sonrasında gazetecilere açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Silvan ilçesinde birkaç gündür süren gerginliğin bugün sabah itibariyle silahlı bir çatışmaya dönüştüğünü söyledi. Sabah saatlerinde HDP ve DBP eşbaşkanları, ilçe belediye eşbaşkanları ve milletvekillerinden oluşan bir heyetin bölgede olduğunu belirten Kışanak, yaşananları gördükten sonra Vali Aksoy ile görüşme kararı aldıklarını dile getirdi. Kışanak, "Vali Aksoy'un diyaloğa açık olması ve bu konuları konuşması çözmek için ne yapabilirsek yapalım hepimiz üzerimize düşeni yapalım şeklinde yaklaşması son derece önemlidir. Gerçekten Silvan'da bütün bir kentte sokağa var. Sabit telefonlar dahil olmak üzere internete ve su kesintisi yaşanmaktadır. İlçede sabah polisin yaptığı müdahaleler sonrasında halk ile birlikte sıkıntı yaşanmıştır. Şu an için zırhlı araçlar ve polisler mevcut. Ciddi şekilde bazı mahallelerde patlama ve silah sesleri geliyor. Sivil halk sokaklardadır. Birkaç mahallede askerin doğrudan savaş durumu söz konusudur. Kaymakam ile görüştük. Orada operasyonları askerler yönetiyor. Halkın olduğu mekanlarda patlamalar mevcut. Çok kaygılıyız. Bütün Türkiye'nin bu konuda duyarlı olması ve ortaya vahim bir sonucun çıkmaması için hemen herkesin harekete geçmesi lazım. Önümüzde sayılı saatler vardır. Bu işin gece karanlığına kalmadan askeri müdahalenin durdurulması ve siviller güvene alınmalıdır. Hiçbirimizin tahmin edemeyeceği kötü tablolar ortaya çıkabilir. Sivil halkın bulunduğu yerde ağır silahlar ve tanklar ile çatışma yaşanması korkunçtur. Gerekçesi ne olursa olsun güvenlik tedbiri başka bir şekilde alınabilir. Derhal sivil yerleşim yerlerindeki operasyonlar durdurulmalıdır" dedi.
"HALKIN OLDUĞU YERDE SİLAHLAR KONUŞUYOR"
Çatışmaların olduğu mahallelere giremediklerini aktaran Kışanak, sokağın biraz ilerisinde kadın ve çocukların görüldüğünü ifade etti. Kışanak, "Halk var ama silahlar konuşuyor. Hastaneye uğrayıp geldik. Silvan'dan Diyarbakır'a ağır yaralı olarak gelen 1 kişi hayatını kaybetti. 1 kişi de ağır yaralı olarak tedavi altında. Can kayıpları olduğu yönünde duyumlar alıyoruz. Tablo vahimdir. İlçedeki ağır silahlarla yapılan operasyon derhal durmalıdır. Sivillerin güvenliği alınmalıdır. Vali Aksoy'un da sorunları büyütmeden çözme yaklaşımı mevcuttur. Umarım sorunu çözmek için Ankara'nın ve hükümetin bu konuda talimat vermesi gerekiyor. Buradaki yerel yönetimlerin gayreti önemlidir. Ama bu yeterli olmayacaktır" diye konuştu.
Heyet, yapılan açıklamanın ardından Silvan ilçesine doğru hareket etti. nbsp;

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...