Bakan Zeybekçi'den Demirtaş'a sert tepki

/ Kaynak: İHA
Bakan Zeybekçi'den Demirtaş'a sert tepki

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı sert bir dille eleştirdi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirerek, ''Şimdi gelmiş barış görüşmesi, barış yürüyüşü diyor. Bir kere de ki o lanet silahları bırak de, o terör de, bu memlekette kardeş kanı dökülmesin de, bir kere samimiyetle bunu söyle, bir kere de ki o PKK denen terör örgütüne katil de, terör örgütü de. Bir kere öyle bir şey deki bu ülkenin insanları 'Hah oldu şimdi' desin. Kıvırma, bir kere samimiyetini göster'' dedi.
AK Parti İzmir 51. İl Danışma Meclisi Toplantısı, saat 11.00'de Swiss Otel Smyrna Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir Milletvekilleri İbrahim Turhan, Hamza Dağ, Cemil Şeboy, Kerim Ali Sürekli, il yöneticileri, ilçe başkan ve yöneticileri ve partililer katıldı. Toplantı saygı duruşu, İstiklal Marşın'ın okunması ve İl Başkanlığı'nın çalışmaları ile ilgili kısa film gösterimiyle başladı.
Toplantıda son dönemde yaşanan terör olaylarını değerlendiren Bakan Zeybekci, ''Dün akşam Burdur'daydık. Burdur'da hain bir pusu ile şehit edilen Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün ailesi ile birlikteydik. Onların acısını paylaştık.
Anası ile konuşuyorum, eşi ile konuşuyorum. Dedim ki 'Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımız'ın selamları var. Mekanı cennet olsun Allah sizleri cennetin en güzel yerinde kavuştursun dediler'. Anne ve babası; 'Sizde bizden Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza selam söyle, dik dursunlar, vatan sağolsun' dediler. Bunu söyleyen bir anaydı. Bu vatan hepimizin, bu ülke, bayrak, devlet hepimizin. Bunu bana Diyarbakır Ergani'de duvara yaslanmış Mehmet amca aynısını söyledi. Dedi ki bana benim yakamdaki bayrağı göstererek; 'O bayrak benim bayrağım, bu devlet benim devletim. Bu hainlere, bu vatanı, milliyeti ve bayrağı olmayan bu hainlerle benim öz kardeşlerimi, Kürt kardeşlerimi sakın kimse karıştırmasın. Çünkü istedikleri o.' Biz bu milletin evlatları olarak biz şehadete, şehit olmaya inanırız, ama o hainlerin böyle bir şansı, imkanı, nimetleri de yok" dedi. nbsp;
"Zannettiler ki Tayyip Erdoğan biraz sessiz kaldı, sustu. Biraz hükümetimiz Başbakanımız biraz sessiz kaldı. Bunlar sandılar ki, bunların acizliğindendir" diyen Zeybekci, "Yeri göğü başlarına yıkacağız. O katillerin başları Irak'a , Suriye'ye, İran'a kaçmış, cehennemin dibine dair gitseler bulup getireceğiz'' diye konuştu.
"AK PARTİ PROJE ÜRETİYOR"
AK Parti kadrolarının proje ve çözüm ürettiğini de vurgulayan Bakan Zeybekci, ''İzmir ile ilgili AK Partililerin dışında bir tane sevdalı gördünüz mü? Bir tane proje duydunuz mu İzmir ile ilgili. Biz zaman zaman İzmir'e geliyoruz, İzmir ile alakalı hayallerimizi anlatıyoruz. Bir daha geldiğimizde somut adım atmış olarak geliyoruz. İzmir Ege'nin başkentidir" dedi.
Bakan Zeybekci, "İzmir'in belirli bölgelerini turizm gelişim bölgeleri olarak ilan ettiğiniz anda biz de Ekonomi Bakanlığı olarak derhal oraya Türkiye'nin en büyük teşviklerini verebiliyoruz. Yapmaları gereken tek şey oturmaları ve planlamaları ve bunları meclisten geçirmeleri. Defalarca burada söyledik ama bir adım dahi atılmıyor" diye konuştu.
"DOLAR DÜNYADA ARTIYOR"
Kriz çıkacağı yorumlarına da tepki gösteren Zeybekci, ''Soruyorum, kriz çıkması için bir tek gerekçe söyle bana? Doların bu şekilde artması ile ilgili bir tek gerekçe söylüyor. Dolar dünyada artıyor. İngiliz Sterlini karşısında arttı, Japonya Yeni karşısında da arttı, euronun karşısında da arttı, Çin'in yuanı karşında da arttı. Zaten Ruslar'ı ve Brezilyalılar'ı söylemiyorum, onların karşısında nasıl arttığını. Ben dengimi söylüyorum, kendimi euro ile kıyaslıyorum. İngiliz Sterlini, Kanada Doları, Japon Yeni ile kıyaslıyorum. İlla diyorlar ki kriz çıkacak" şeklinde konuştu.
Koalisyon görüşmelerinde diğer partilerin her şeye hayır dediğini ifade eden Bakan Zeybekci, ''Hani bazen asılırsan da ayaklarını direr de gelmez ya şimdi seçime de öyle yapıyorlar. Sürüye sürüye seçime götüreceğiz onları. Milletin karşısına götüreceğiz. Milletin karşısına oturtacağız diyeceğiz ki biz geldik. Bak sen böyle bir talimat verdin, böyle bir emir verdin, her şey senin gözünün önünde oldu, her şeye sen şahit oldun. Yeniden karar vermen gerekiyor. Yeniden karar verecek millet ne derse o olacak'' dedi.
DEMİRTAŞ'A 'KIVIRMA'
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı kast ederek konuşan Bakan Zeybekci, ''Bugün İzmir'e gelmiş, İzmir'e geldiğinde ders alır. Bundan önce almadı, bundan önce geldi kandırdı. Şimdi gelmiş barış görüşmesi, barış yürüyüşü diyor. Bir kere ağzının kenarından bir kere de ki; o lanet silahları bırak de, o terör de, artık de ki bu memlekette kardeş kanı dökülmesin de, bir kere samimiyetle bunu söyle, bir kere de ki o PKK denen terör örgütüne katil de, terör örgütü de. Bir kere öyle bir şey deki bu ülkenin insanları 'Hah oldu şimdi' desin. Kıvırma, bir kere samimiyetini göster. Ve ben bu hain ahtapotun en vahşi kolu olan PKK'yı, o ahtapotun kolunu güvercin şekline boyayıp da bu milletini pazarlayanlara da diyorum ki ne olur yapmayın bunu''' dedi.
"AK PARTİ KENDİ KENDİ İLE YARIŞIYOR"
7 Haziran seçimlerinin arkasından Türkiye'nin yeni bir gerçekliğe uyandığını söyleyen AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan ise, ''Bu gerçekliğin en temel noktası, AK Parti'nin, Türkiye'nin tek gerçek ve dinamik siyasi unsuru olduğu. Sadece aldığı yüzde 41 oy ile birinci parti olmadı, kendisinden sonra gelen 2. ve 3. partiden daha fazla oy alarak tartışmasız bir şekilde bu seçimin galibi olduğunu bir kere daha gösterdi. O akşam teşkilatımızın bütün birimleri ile ya telefonla görüştüm ya da bizzat ziyaret ettim. Arkadaşlarda hafif bir burukluk var. Biz birinci parti çıktık neden üzgünsünüz? Cevap, 'Çünkü geçmişteki başarılarımızla kendimizi mukayese ediyoruz.' Yarışacak başka denginiz rakibiniz olmayınca insan kendi kendi ile yarışmaya başlar'' diye konuştu.
"KÖKLERİ SAĞLAM PARTİ AK PARTİ"
AK Parti'nin sağlam temellere kurulmuş bir siyasi hareket olduğunu belirten Turhan, ''Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir çatı kurulmaya çalışılmıştı. O çatı çöktü. Meclis Başkanlığı seçiminde de bir blok inşa etmeye çalıştılar. O blokta dayanamadı yıkıldı. Temeli sağlam, temeli milletin tarihine, medeniyetine, değerlerine istinat edilmeyen hiçbir yapı, Anadolu, Rumeli'de ayakta kalamazlar. Bu bakımdan da AK Parti gerçekten kökleri mazide, gözleri ufukta, Türkiye'nin, milletin içinden çıkmış, medeniyet ile çağdaşlığı buluşturan yegane siyasi unsurdur. Beni en çok duygulandıran hadise şu; milletvekili yemin töreninden hemen sonra Tekirdağ milletvekilimiz hastaneye kaldırıldı. Bu yüzdende Meclis Başkanlığı seçimi ilk turuna katılamadı. Hastaneden çıkması riskliydi, 3. ve 4. tur oylamalarına doktor oylamalarına katıldı. İşte AK Parti bir ve bütün olarak birlikte oldu ve sonuç Meclis Başkanı Sayın İsmet Yılmaz oldu. AK Parti, milleti her zaman efendi bildi'' dedi.
"771 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ"
Terör olaylarına değinen Turhan, ''Terör olaylarının artmasına AK Parti'nin seçim hırsına ve Cumhurbaşkanı'nın başkanlık için yapıldığına dair zihin fukaralığı görüyorum. Kimin güvenlik güçlerini şehit ettiği, kimin pusu kurduğu, kimin bu olayları gerçekleştirdiği belli değil mi? Millet bu örgüte çok büyük bir imkan tanımıştır. Onlar bu olayın aksine terör propagandası yaptılar. Bir milletvekilin topla silahla ne işi olabilir. Dün itibarıyla operasyonlarda ölü olarak ele geçirilen terörist saysı 771'dir. Bundan sonra terör örgütü kayıtsız şartsız silahı bırakana, sınırlarımızı terkedene kadar her şeyi yapacağız. 7 Haziran'dan sonra gelinen süreçten sonra AK Parti'nin Türkiye için temel taşı olduğu görülüyor. Türkiye'nin AK Parti'ye ihtiyacı vardır. 1 Kasım'a inşallah seçim sandığı kurulacak. Şimdiye kadar çalıştığımızdan daha fazla çalışarak, canımızla, kanımızla çalışacağız'' dedi. nbsp;

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...