HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Dışişleri Bakanlığı'ndan DEAŞ'a kınama

Kaynak: İHA
Dışişleri Bakanlığı'ndan DEAŞ'a kınama

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Dışişleri Bakanlığı, DEAŞ'ın kültürel varlıkları yok etmesine tepki göstererek, Suriyeli arkeolog Halit Esat'ın da barbarca katledilmesini kınadı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Türkiye, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kayıtlı Palmyra Antik Şehri'ndeki Baalshamin Tapınağı'nın terör örgütü DEAŞ tarafından havaya uçurulmasını, ayrıca bölgenin tarihi ibadet yerlerinden Mar Elian Manastırı'nın tahrip edilmesini insanlığa karşı işlenmiş vahşice eylemler olarak görmekte ve bu vahşeti gerçekleştiren alçakları lanetlemektedir. İnsanlar, toplumlar, dinler ve inançların yok edilmesinden farklı görmediğimiz bu saldırılar, DEAŞ'ın insanlığa ve evrensel medeniyete karşı düşmanlığını bir kez daha gözler önüne sermiştir" ifadesi kullanıldı.


Diğer yandan ömrünün elli yılını Palmyra'daki çalışmalara adamış 82 yaşındaki Suriyeli arkeolog Halit Esat'ın geçtiğimiz günlerde DEAŞ tarafından barbarca katledilmesinin de şiddetle kınandığı belirtilen açıklamada, "UNESCO Dünya Miras Komitesi'nin başkanlığını 8 Temmuz 2015'te devralmış olan Türkiye, tüm insanlığın ortak mirasını oluşturan kültürel varlıkların yok edilmesinden derin bir üzüntü duymakta; DEAŞ'ın ve yaymaya çalıştığı nefrete dayalı terör ve şiddet kültürünün ülkemizin de aktif biçimde katıldığı uluslararası çabalarla yenilgiye uğratılacağına inanmaktadır" denildi. nbsp;

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...