Bakanlık teklif edilen HDP'lilerden ilk açıklama!

Bakanlık teklif edilen HDP'lilerden ilk açıklama!

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu bakanlık yapmasını istediği isimlere teklif götürdü.

Geçici Hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11 AK Partili, 5 CHP'li, 3 MHP'li ve 3 HDP'liye bugün mektupla bakan olma teklifini bildirdi. Teklifin götürüldüğü HDP'li 3 isimden ilk açıklamalar:


Ali Haydar Konca: Önemli olan Türkiye'nin bütünlüğü ve kardeşliği


Müslüm Doğan: Hükümete ortak olmuyoruz, bu anayasal gereklilik. Kanı durdurabilecek acil sorunları çözebilecek bir ihtiyaç var. Bu nokta da partimiz kararını vermiş olacak. Partimizin yaptığı açıklama güncelliğini korumaktadır. Parti değerlendirmesinden sonra karar vereceğim.


Levent Tüzel: Kararımı parti ile görüştükten sonra vereceğim


En çok merak edilen isim o oldu


Bakanlık, teklifi götürülecek isimlerin açıklanmasının ardından en çok merak edilen HDP'li Ali Haydar Konca oldu. Yurtdışı oylarının eklenmesinin ardından Halkların Demokratik Partisi 25. dönem Kocaeli milletvekili olarak seçilen Konca, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun.


ESKİ KAYMAKAM


1980 Askeri Darbesi'ne kadar birçok şehirde kaymakamlık yaptı, darbeden sonra göreve iade edildi, Hassa, Çüngüş ve Sürmene kaymakamlığı görevlerini yürüttükten sonra Kocaeli Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğü'ne tayin edildi. Bu görevinden istifa ederek Kocaeli'de serbest avukat olarak hayatına devam etti. 1989 Türkiye yerel seçimlerinde Sosyaldemokrat Halkçı Parti'den belediye meclis üyesi seçildi. Bir süre sonra partiden ve belediye meclis üyeliğinden istifa etti. Konca 3 çocuk ve 5 torun sâhibidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...