Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan sert konuştu! 'Hesabını verecekler'

Erdoğan sert konuştu! 'Hesabını verecekler'

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, B20 Türkiye Konferansında konuştu.

Konuşmasında terör saldırıları ve sığınmacılar sorununa değinen Erdoğan, teröre karşı mücadelede kararlılık mesajı verdi. Şehit ailelerine başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı, "Terörle mücadele konusunda Batı başta olmak üzere tüm dünyayı hassas olmaya, işbirliği yapmaya davet ediyorum" dedi. Akdeniz'de art arda yaşanan facialarla ilgili de konuşan Erdoğan, batının yaşanan sorun karşısında ilgisiz olduğunu belirterek, "Akdeniz'de boğulan sadece mülteciler değildir, Akdeniz'de boğulan insanlığımızdır. Akdeniz'de hayatını kaybeden her mültecinin vebaline Avrupa ortaktır. 3 yaşındaki bebeğin cansız bedeni bizim sahilimize vuruyor. Sahile vuran 3 yaşındaki yavrunun hesabını insanlık verecek" ifadelerini kullandı.


Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
Mardin'de şehit olan biri amir 3'ü polis memurunun ailelerine ve emniyetimize başsağlığı diliyorum.Mücadele tek başına kalsak da sürecek.
Terör ateşinin ilk olarak nerede alev alırsa alsın, sonunda mutlaka tüm dünyayı yakıp kavuran bir felakete dönüşeceği asla unutulmamalıdır. Terörle mücadele konusunda Batı başta olmak üzere tüm dünyayı hassas olmaya, işbirliği yapmaya davet ediyorum.
Tarihi ipek yolu önümüzdeki dönemin sembolü olacak. B20 bu yıl faaliyet alanını genişleterek başarılı bir performans ortaya koydu.
"Hayıtını kaybeden her mültecinin vebaline Avrupa ortaktır"
Batılı ülkeler gerekli duyarlılığı göstermiyor. Akdeniz'de hayatını kaybeden her mültecinin vebaline Avrupa ortaktır. 3 yaşındaki bebeğin cansız bedeni bizim sahilimize vuruyor. Sahile vuran 3 yaşındaki yavrunun hesabını insanlık verecek.
Zalimi kollayan sistemin sürdürebilirliği kalmadı. Avrupa'ya yönelen insanlar sadece yaşama imkanı arıyor.
Akdeniz'de boğulan sadece mülteciler değildir, Akdeniz'de boğulan insanlığımızdır.
Merhametini yitirmiş bir dünya sistemi, insanlığa derman olamaz. Ölümden kaçan insanları bombalara terk edemeyiz.
Avrupa başta olmak üzere gelişmiş ülkelerin, her gün tırmanan insani dramlar karşısında daha duyarlı olmasını diliyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...