Destici'den ittifak açıklaması!

/ Kaynak: İHA
Destici'den ittifak açıklaması!

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Destici, ittifak yaptıkları Saadet Partisi'nin bu seçim için Ak Parti ile görüştüğünü belirterek, bu görüşmelerin sonucunu beklediklerini söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 7 Haziran seçimlerinde ittifak yaptıkları Saadet Partisi'nin bu seçim için Ak Parti ile görüştüğünü belirterek, bu görüşmelerin sonucunu beklediklerini söyledi.


BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Sabah saatlerinde Denizli'ye gelerek partililer ile kahvaltıda bir araya geldi. Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe ve diğer partililer ile Dedeman Park Otel'de kahvaltı yapan Mustafa Destici, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yaklaşan seçimlerle ilgili konuşan Destici, “Bu seçimler çok önemli. Kendi ve parti çıkarını kenara koyup milletin çıkarını öne koymayan Meclis'teki partilere oy vermeye bu millet devam edecekse versin. Banane. Bedelini kendisi ödeyecek. Meclis hala AKP, CHP, MHP ve HDP'den oluşacaksa, Meclis dışında yıllardır tertemiz kalan BBP'yi değil de bu problemlerin kaynağı olan bu siyasi partileri seçecekse seçsin. Millet de uyanmalı artık. Meclis'tekilerden daha fazla artık millet de sorumlu. Millet de parti taassubundan kurtulacak. Takım tutar gibi parti tutmaktan vazgeçecek. Doğrunun yanında olup yanlışın karşısında olacak millet. Yoksa bu bedel ödenmeye daha ağır bir şekilde devam edecek''dedi.


TOPÇU'NUN PARTİMİZLE ALAKASI YOKTUR”


Eski BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun seçim kabinesinde bakan olması ile ilgili soruyu da cevaplayan Destici, “Bizden istifa etmiş, gitmiş bir kişiyle ilgili yorum yapmak istemiyorum. Milletimiz şunu bilsin ki adı geçen şahsın partimizle hiçbir ilgisi yoktur. Yapacağı tüm uygulamalar da kendisini ilgilendirir. Kendisini muhatap alıp da değerlendirmem''dedi.


“SAADET PARTİSİ, AK PARTİ İLE SEÇİM İÇİN GÖRÜŞÜYOR”


7 Haziran seçimlerinde ittifak yaptıkları Saadet Partisi'nin bu seçimde AK Parti ile ittifak yapacağı ile ilgili iddiaları da değerlendiren Destici şunları söyledi:


“Saadet Partisi ve AK Parti'nin söz konusu ittifakı ile ilgili gelişmeleri biz de takip ediyoruz. Saadet Partisi'nin genel başkanı ve diğer yöneticileri ile zaman zaman görüşüyoruz. Onlar da bu tip bir görüşme içinde olduklarını söylediler. Ancak görüşmeler henüz netleşmemiş. Bu iki parti arasında olmuş bir olay. Ben çok karışmak istemem. Biz bekleyip göreceğiz bu ittifakın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini.''


BBP olarak seçime yönelik hiçbir partiyle görüşmediklerini kaydeden Destici sözlerini şöyle tamamladı:


“Biz seçime dönük olarak kimseyle görüşmedik. Kimseden bir teklif de gelmedi. Olmayan bir teklif üzerinden yorum yapmak istemem. Biz MHP'den bir teklif gelirse bunu gerekli mercilerde istişare ederiz. Eğer ittifaktan ülkemizin, milletimizin menfaatine bir sonuç çıkacağını düşünürsek değerlendiririz. Şu anda öyle bir şey yok.''


BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, daha sonra Şırnak'ta şehit düşen Denizlili asker Doğan Acar'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...