Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Siyasi parti il başkanlarından sağduyu çağrısı

/ Kaynak: AA
Siyasi parti il başkanlarından sağduyu çağrısı

POLİTİKA Haberleri  / AA

Siyasi partilerin İstanbul il başkanları, terör saldırılarını lanetleyerek, birlik, beraberlik ve kardeşlik çağrısında bulundu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin herkesin vatanı olduğunu aktararak, hangi etnik ve dini gruba bağlı olunursa olunsun, teröre karşı herkesin tek yürek olması gerektiğini söyledi.


Teröre karşı protestolar esnasında şiddete asla prim verilmemesi gerektiğini ifade eden Temurci, şöyle konuştu:


"Can ve mal kaybına sebep olacak her türlü girişimden herkesin uzak durması lazım. Terör bu milleti birbirine düşürerek bir kardeş kavgası başlatmayı amaçlıyor. Şükürler olsun, milletimiz buna prim vermiyor. Bizim Kürt kardeşlerimizle olan kardeşliğimiz ezelden ebede sürecek inanç kardeşliğidir. Bu manada Kürt kardeşlerimize veya herhangi bir etnisiteye yönelik bırakın fiili saldırıyı incitici bir sözü bile kabul etmemiz mümkün değildir. Bu ülke Türklerin olduğu kadarıyla Kürt kardeşlerimizin ve diğer etnik grupların da ülkesidir. Bu topraklarda ve vatanda hep birlikte yaşamalıyız ve yaşayacağız."


"Bugün ulus olarak kenetlenme günüdür"


CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ise Türkiye'nin iyi yönetilmemiş bir sürecin acı ve ağır sonuçlarını yaşadığını öne sürerek, "Bunun hesabı mutlaka sorulacaktır. Ancak bugün o gün değildir. Bugün birbirimize ulus olarak kenetlenme günüdür. Bugün kardeşlik günüdür. Demokrasi içinden, Türkiye'de toplumsal barışı mutlaka kuracağımıza bütün gücümle inanıyorum" dedi.


"Türk-Kürt, et ile tırnak gibidir"


MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, ülkücü camianın 46 yıllık tarihinden bugüne, millet için her zaman sağduyulu, itidalli davrandığını dile getirdi.


Bugüne kadar Türk milletinin aleyhine gelişebilecek olaylarda milli refleksler gösterdiklerini ifade eden Karataş, "Türk milleti üzerinde oynanan oyunların farkında olduğumuzdan dolayı Türkiye'de kardeş kavgasına sebebiyet verecek hiçbir değerlendirmenin ve fiili olayın içinde bugüne kadar bulunmadık. Bölge coğrafyasında yaşayan, bin yıllık tarih birlikteliğimiz, kardeşliğimiz olan Türk vatandaşı Kürt kökenli kardeşlerimizle hiç kimse bizi karşı karşıya getiremeyecektir. Tüm vatandaşlarımızı uyarıyoruz, PKK ayrıdır, Türk vatandaşı olan Kürt kökenli kardeşlerimiz ayrı bir şeydir. Türk ve Kürt, et ve tırnaktır, birbirinden ayrılamaz bir bütündür."

POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...