Davutoğlu, 'Talimatımız çok açık ve net..."

Davutoğlu, 'Talimatımız çok açık ve net..."

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ahaber'de kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

İşte o konuşmadan satır başları....


Bütün şehirlerimizde terör örgütlerine yönelik operasyonlar düzenledik. Vatandaşımızın can güvenliğini sağlamak devletin birinci görevidir.


Cizre'de ve Silvan'da yapılmak istenen de kamu düzenini bozmaktı. Bugün istismar eden HDP'liler geçrekten özgürlükleri savunacaksa öncelikleri kamu düzeni olmalıdır. Damlarda keleşlerle bekleyen birileri varsa ona dokunulacak.


HDP heyetinin bölgeye girişine izin verilecek mi?


Hangi heyet olursa olsun kamu düzenine uymak zorundadır. Cizre'de talimatımız çok açık ve net! Her türlü tedbiri alın halka hiçbir zarar gelmesin.Ama mayınları temizleyeceksiniz, hendekleri kapatacaksınız ve kimse ellerinde silahlarla damlarda duramayacak.


Güvenlik güçleri sokaklarda metre metre ilerliyor. Mayınlar temizlenip hendekler kapatıldıktan sonra ve silahlar teslim edilince tüm tedbirlere artık ihtiyaç kalmaz.


Burası Suriye değil öyle herkes kafasına göre kanton ilan edemez. Bir tek Cizrelinin gözünden yaş dökülmesini istemeyiz. Cizre bizim gözümüzün bebeğidir ve korunacaktır. Sadece bölgede eşkiyaya göz yumulmayacaktır.


Kuzey Irak'a gerçekleştirilen hava operasyonunda PKK'nın mühümmat ve karargahları hedef alındı.


Bölgede alan hakimiyetini kaybetmiyoruz. İstihbaratın belli alanlarda koordineli şekilde yürütttüğü çalışmalarda pek çok olay engelleniyor ama kamuoyu bunu duymuyor.


Dağlıca'da asker bölgede mayın olduğunu biliyor ve bunu temizlemek için yola çıkıyor. Ancak bu mayınların hangi metrede olduğu bilinmiyor. Önemli olan bu istihbarat bilgisine sahip olmak ki bu bizde var. Güvenlik güçlerimiz çok zor koşullarda görev yapıyor. Bizim operasyonlarımızda çok şükür sivil kayıp yok. Onun dışında tüm sivil kayıplar PKK'nın saldırıları sonrasında yaşandı.


Gübreden daha kolay yöntemlerle yapılan silahlar var. Gübre, çivi, mutfak tüpü ile bu bombalar rahatlıkla yapılabiliyor.


Cizre'de istihbarat var. 91 kişi için arama kararı çıkartıldı ama daha önceden hazırlanmış tuzaklarla güvenlik güçlerine bir karşı koyma var.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...