Davutoğlu, 'Demirtaş Cizre'ye değil, Kandil'e yürüsün'

Davutoğlu, 'Demirtaş Cizre'ye değil, Kandil'e yürüsün'

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'Kafasına göre herkes kanton ilan edemez' Başbakan Davutoğlu, sözde özerklik ilanlarıyla ilgili, 'Burası Suriye değil, öyle kafasına göre herkes kanton falan ilan edemez' dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, sözde özerklik ilanlarıyla ilgili 'Burası Suriye değil, öyle kafasına göre herkes kanton falan ilan edemez. Demokratik hukuk devletinde yönetim sisteminin ne olduğu, nasıl yürüyeceği belli' dedi.


Davutoğlu, HDP heyetinin Cizre'ye girmek istemesiyle ilgili olarak da "Şu anda hangi heyet olursa olsun AK Parti'den de heyet gitse, oradaki kamu düzeni bağlamında alınan tedbirlere uymak zorunda" diye konuştu.


Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:


PKK kamu düzenini yıkmak istiyor


Şu anda hangi heyet olursa olsun AK Parti'den de heyet gitse, oradaki kamu düzeni bağlamında alınan tedbirlere uymak zorunda. Burası Suriye değil, öyle kafasına göre herkes kanton falan ilan edemez. Demokratik hukuk devletinde yönetim sisteminin ne olduğu, nasıl yürüyeceği belli. HDP'liler önce kamu düzenini savunmalı.


KUZEY IRAK'A YAPILAN OPERASYONLAR


Gerektiğinde giriliyor ama kapsamlı bir kara operasyonu başlamış değil. Gerektiğinde silahlı güçlerimiz, özel birliklerimiz girerek, geri çıkıyorlar. 2008'de olduğu gibi kapsamlı bir harekat ihtiyaç olursa da başlar.


Barzani ile her an temas halindeyiz.


İMRALI İLE GÖRÜŞME OLACAK MI?


İmralı ile görüşmemizi gerektiren bir durum yoktur. İmralı ile geçmişte yapılan görüşmelerin ana odağı silahsızlanmaydı. Silahsızlanmayı, silahların Türkiye'yi terki...2013'te bu çerçevede yapılan görüşmelerdi. Şu anda böyle bir irade, böyle bir yaklaşım, böyle bir perspektif oluşmadan görüşmenin bir anlamı yok.


MHP sıkıyönetime çok meraklı. Sıkıyönetim ilan etsek terör memnun olur.


SEÇİM ERTELENSİN ÇAĞRILARI


Seçim zamanında yapılacak.


CİZRE'DEKİ TERÖR OLAYLARI


HDP Cizre'ye yürüyor da Kandil'e neden yürümüyor? Cizre'de tek bir sivil kayıp yok. Cenazeyi belediye kaldırır, polis mi kaldırır?


Demirtaş 6-7 Ekim'deki gibi kışkırtıcılık yapıyor. Cizre'ye değil, Kandil'e yürüsün.


BASINA VE PARTİLERE SALDIRILAR


Bu saldırıları şiddetler kınıyorum. Türkiye'de cezayı yargı verir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...