Davutoğlu'ndan çarpıcı Abdullah Gül açıklaması!

Davutoğlu'ndan çarpıcı Abdullah Gül açıklaması!

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu NTV özel yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. Davutoğlu'nun Abdullah Gül ifadeleri dikkat çekti, işte detaylar...

İşte Davutoğlunun konuşmalarından önemli satır başlıkları... AK Parti kongresiyle ilgili bir çok yorum yapıldı. Erdoğan'ın MKYK'sı denildi. Binali Yıldırım imza toplanıyor dendi. 
- AK Parti kongresine dikkat çekmek isterim. AK Parti Türkiye'nin en genç partilerinden biri. Buna rağmen ortak bir teamülü olan bir hareket. AK Parti kadrolarında geniş bir insan havuzu var.
AK Parti'nin kaderiyle ülke kaderinin ortak olduğu başka bir parti olmadı. Siyasi tarihimize baktığımızda bunu görürüz. 
Parti içi tribülans olarak görüldü. Tek başına iktidar olma şansı olan tek parti AK Parti'dir. Bu yüzden kongremiz gündem oluyor. 
1 yıl içinde birlik ve beraberliği sağlayıp bunu sürdürmek. Cumhurbaşkanımız dönemindeki güçlü bağları daha da güçlendirmek istedik. 
Seçimlerden istediğimiz sonucu alamadık ama sonra bir anda terör olayları yaşadık. Başarılı bir kongre geçirdik. Görüş ayrılığı her ailede olabilir. Değişik yorumlar yapılabilir. Ama tüm geçerli oyu almam bana gösterilen bir teveccühtür. 
MKYK listesi de tecrübenin ve yenilenmenin göstergesidir. 


- AK Parti fabrika ayarlarına dönmesi gibi bazı vurgular oldu. Bunu da daha çok 7 Haziran'da alınan sonuçla alakalı denildi. AK Parti bu süreçte neden uzaklaştı ki?
Fabrika ayarlarını kullanmadım. Kurucu ilkeler dedim. Eğer bir harekette güçlü kişiler yoksa sadece değerler varsa ileride hamasete döner. Ya da sadece ilkeler varsa o da bir süre sonra kendini tüketir. 
Sayın Cumhurbaşkanı'nın kurucu ilkeleri okuduğu metni öne çıkardım. 90'larda ortak aklı kullanmayan partilerin ne hale geldiği ortada. Bu yüzden AK Parti güçlü bir yapıya sahip.
Ortak ahlaki değerler var. Millete tepeden bakılmaz. Bir yerde millette şöyle bir şey oluştuysa bunlar makamları aldıktan sonra tepeden bakar oldu. Denilirse ki bazı yerlerde oldu. Eğer tevazuyu bırakırsak makamın hakkını veremeyiz. Makamlar geçici, değerler kalıcıdır. 
Biz 28 Şubat'ın tüm sancılarıyla beraber AK Parti'yi kurduk. Bir şeyler azalmışsa bunun muhasebesini yapmak lazım. 

- 7 Haziran'da 3 dönemde kurucu kadrolar aday olamadı diye oy düşmesi yorumları yapıldı. Misal Abdullah Gül'e yakın isimler listede yer almadı. 
Abdullah Gül bizim Cumhurbaşkanı'mız ve ilk Başbakanı'mızdır. Akademik kariyerimden siyasete geçişim onun sayesinde olmuştur. Aynı zamanda çok yakın dostumdur. 
Bu yola, bu harekete katkı sağlamış herkes bizim için değerlidir. İsimlerin şuna, buna yakın olması denmesi doğru değil. 
Eğer biz AK Parti'nin içinde ikinci kaderler oluşturursak Türkiye'nin kaderine de olumsuz yansır. Böyle bir durum söz konusu değil. 
Bakın Abdullah Gül ile Erdoğan arasında ne oldu? Önce biri Başbakan oldu. Sonra Abdullah Gül Dışişleri Bakanı oldu. Sonra Cumhurbaşkanı. 

- Kurucu kişiler arasında olan isimlerden bazıları misal biz'den ben'e döndü. İsim verecek olursak Bülent Arınç'ın açıklamaları
Biz 5 vakit muhasebe yaparız. Kendisiyle hesaplaşmayan başkalarını sorgulayamaz. 
Nerede varsa bir kibir buna dikkat çekiyoruz. Kişisel görüş olabilir ama biz yola çıkarken orda her şey unutulur. 

- Kongrede yaşanan süreçle ilgili böyle yönettiğiniz için ya da böyle yaptığınız için memnun musunuz?
Üzerime aldığım görevi her zaman sorgularım. 1353 delegenin tüm oylarını aldım ben buna bakarım. Dedikoduları bir kenara bırakalım. 
Adaylar 2-3 kişi de olabilirdi. Ben o delegelere güvenmezsem bu iş olmaz. 
Sayın Cumhurbaşkanımızın ardından ki güçlü ve karizmatik bir liderin ardından tüm delegelerin oylarını aldım.
Ben eğer ortaklığı koruyamazsam döner kendime nerede yanlış yapar diye söylerdim. 
Benim birinci görevim: Bu partideki ortaklığı korumak. Hata yapmadığımı düşünüyorum. Hata yapmış da olabilirim. 
Kongre sonrası herkes evine gitti ben İstanbul'a gidip Genelkurmay başkanıyla buluştum.

-Tecrübeyle gençliği birleştiren güzel bir MYK'nın oluştuğunu düşünüyorum.

TERÖRLE MÜCADELE

Demokrasi geliştikçe, özgürlük alanları geliştikçe, terörün alanı daralır. Bu terör operasyonların onların eylemleri sebebiyle başladı. Terör örgütü silahlı gruplar Türkiye'yi terk edecek diye söz vermişti ama daha sonradan birçok yerde çatışma içine girdiler. Demokrasiyle  terörle mücadeleyi aynı anda yapmak o kadar zor ki." 
İç güvenlik yasasında bir değişiklik yapmak zorunda kaldık. 
Doğu'da ve Güney Doğu'da yaşanan vatandaşlarımızın terör örgütüne yüksek bir sesle, baskıları siz yapıyorsunuz, yayları siz kapatıyorsunuz, siz haraç topluyorsunuz diyerek Türkiye'de demokrasiyi desteklemesi lazım. 
Kuzey Irak'taki bütün hedefler yerle bir edildi. Şehit verdiğimiz olaylarda dikkat edin çatışma yok, haince yollara patlayıcı koyuyorlar. Operasyonlar devam edecek, kimsenin tereddütü olmasın. Tedbiri almak için hiçbir şeyden kaçınmayız.
İmralı'ya ziyaret yapıldı, silahlar bırakıldı mı?

Terörle mücadele yürürken demokrasiyi koruyacağız.

HDP'ye oy vereni tahrik eden ifadeyi doğru bulmuyorum. HDP siyasi parti olarak davranırsa bizim rakibimizdir. HDP teröre destek verirse milletin hasmı olur.
"Bir taraftan bizi oyalayarak bir süreç işletmek sonra da ayaklanma çağrıları yapmak bir değil, iki değil. Kobani'de ayaklanma çağrısı yapan Demirtaş'tı. 7 Haziran'dan sonra da yapan Figen Yüksekdağ'dır. Şimdi nasıl bir iyi niyetten bahsedebiliriz? Neyi yapacaklar, neyi görüşecekler? Çok açık ve net söylüyorum, Türkiye'de meşru silahlı güçler dışında ki var olan bütün silahlı gruplar tasfiye edilene kadar bu operasyonlar kararlılıkla sürecek, Çözüm Süreci de halkımızla yürüttüğümüz bir süreçtir, o da yürür."

O KAYMAKAM İÇİN TALİMAT
"Şehit haberi verilmesi olabilecek en ağır sorumluluk alanlarından biridir. Kaymakam ya da vali orada haber veren bir postacı değildir. Onlara yukarıdan konuşma hakkına sahip olan bir yetkili de değildir. Oraya gidip acıyı paylaşmak, acıyı paylaştıktan sonra da 'emriniz, talimatınız nedir' diye sormakla yükümlüdür. Oraya gideceksiniz, yanınızda da kameralar olacak, bunu kabul etmek mümkün değil. Ben gerekli soruşturmanın derhal açılması talimatını verdim. Vali Kaymakam Bakan yada ben olayım kim olursa olsun hiç bir şekilde bu tasvip edilemez."

1 KASIM SEÇİMLERİ

Aday listelerini oluşturmaya çalışıyoruz. Sabahlara kadar çalışıyorum. Her şeyi gözden geçiriyoruz. Yüzde 41'lik oy oranını artırmak için listelerde bir değişiklik yapmak gerekiyorsa bunlar için çalışmalıyız. Halkımızın önüne temsil kabiliyeti yüksek bir Milletvekili listesi sunacağız.
Daha farklı bir seçim kampanyası düşünüyoruz, nüfus açısından ya da geçen seçimden kritik illere gitmeyi planlıyorum.
Sayın Babacan'ın vekil olmasını isterdim.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...