Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kılıçdaroğlu'ndan şaşırtan mülteci açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan şaşırtan mülteci açıklaması

POLİTİKA Haberleri

Hükümetin Suriyeli göçmenlerle ilgili politikasını her fırsatta eleştiren Kılıçdaroğlu'ndan bu sefer şaşırtan açıklama geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin Suriyeli göçmenlerle ilgili politikalarını her fırsatta eleştirdi. Hatta bir çok açıklamasında, “Suriyeli göçmenleri ülkelerine geri göndereceğiz” dedi. Brüksel'deki CHP Avrupa Birliği Temsilciliği'nde, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri ve AP Yeşiller Grubu Başkanı Rebecca Harms ile görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenleyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yıllardır eleştirdiği hükümetin göçmen politikasını sahiplendi. Kılıçdaroğlu şu açıklamayı yaptı: "Suriyeli mülteciler konusunda Türkiye üzerine düşeni gerçekten de yapmıştır. 2 milyonu aşkın Suriyeliyi kucaklamıştır. Onlara ev sahipliği yapmıştır."


KILIÇDAROĞLU: “TÜRKİYE SURİYELİ MÜLTECİLER KONUSUNDA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMIŞTIR” 


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında, “Bütün ortamlarda dile getirdik, mülteci konusunda Suriyeli mülteciler konusunda Türkiye üzerine düşeni gerçekten yapmıştır” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Brüksel'de basın toplantısı düzenledi. Konuşmasına Brüksel'de temaslarında gerçekleştirdiği mülteci sorununun gündeme geldiğini söyleyerek başlayan Kılıçdaroğlu, “Suriye'de yaşanan iç savaş, olağanüstü bir mülteci akışına yol açtığını. İki milyonu aşkın Suriyelinin Türkiye'de. Mülteciler başta geldiği zaman Avrupalılardan herhangi bir tepki görmedik. Sadece Türkiye'ye iki milyon Suriyeli geldi, dolayısıyla Türkiye bunları aldı kucakladı. Mülteci konusunda onlar da ağırlık vermeye başladılar. Şunu bütün ortamlarda dile getirdik, mülteci konusunda Suriyeli mülteciler konusunda Türkiye üzerine düşeni gerçekten yapmıştır. 1 milyar Euro'luk yardım yapılması konusunda bir kararın alındığı ifade edildi ve biz toplantılarda bunun yetersiz bir rakam olduğunu ve çünkü 2 buçuk milyona yaklaşan Suriyeli göçmenler için daha sağlıklı, daha tutarlı kararların alınması gerektiğini, Batı'ya gelmek isteyen Suriyelilerin kabul edilmesi gerektiğini ifade ettik” dedi. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...