Ankara'da terör saldırısı: 95 ölü

Ankara'da terör saldırısı: 95 ölü

GÜNDEM Haberleri

Ankara'da cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısı gerçekleştirildi. Bombalı saldırıda ölü sayısı 95'e yükseldi. 48'i ağır 246 da yaralı var.

Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısında toplam 86 kişi hayatını kaybetti, 186 kişi de yaralandı. Edinilen bilgiye göre, saat 10.04'te, “emek, barış, demokrasi” mitinginin toplanma yeri olan tren garı kavşağında iki ayrı patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Patlamaların ardından Kızılay ve Sıhhiye'ye yollar kapatıldı, güvenlik önlemleri artırıldı. 

Saldırı sonrası Başbakan Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen güvenlik zirvesinin ardından 3 bakan kameralar karşısına geçerek açıklama yaptı.


Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Saat 23.10 itibariyle, menfur saldırı sonucu 48'i yoğun bakımda 246 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. Olayda 95 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir" bilgisine yer verildi.

Ankara'da terör saldırısı: 95 ölü


MİTİNGDE 14 BİN KİŞİ

Saldırının mitinge katılanların yürüyüşe geçmeye hazırlandığı sırada meydana geldiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre iki patlama 3-4 saniye arayla gerçekleşti.

Öte yandan, emniyet kaynakları, patlama sırasında miting toplanma alanında yaklaşık 14 bin kişinin olduğunu bildirdi.

GÖZALTILAR VAR

Öte yandan patlamanın gerçekleştiği alanda zaman zaman gerginlik yaşandı.Vatandaşları güvenlik bölgesi dışına çıkarmaya çalışan polis, bazı kişileri gözaltına aldı.

Olay yeri inceleme ekiplerinin, patlamanın meydana geldiği bölgedeki çalışmaları da tamamlandı. Cenazeler de çalışmalardan sonra olay yerinden kaldırıldı. 

BÖLGEDE ARAMA

Öte yandan bölgede başka bir bomba olabileceği şüphesiyle bomba imha ekiplerince arama yapıldı.

5 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Ankara'da tren garının bulunduğu bölgede meydana gelen patlamaya ilişkin 5 savcının görevlendirildiği bildirildi.


DOKTORLAR GÖREVE ÇAĞRILDI

Saldırı sonrası Başkent'teki hastaneler de alarma geçti. Patlama sonrası yaralıların sevk edildiği Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İbni Sina Hastanesi ve Hacettepe Üniversitesi Hastanesi önünde yoğunluk yaşanıyor. Yakınları ve tanıdıkları hakkında bilgi almak ve kan vermek isteyen vatandaşlar hastanelere geldi.

Durumu ağır olan hastalar için Gülhane Tıp Akademisi'nde görevli doktorların da göreve çağırıldığı öğrenildi.

KAN ANONSU YAPILIYOR


Sağlık Bakanlığı kan ihtiyacı olmadığını söylemişti. Ancak 88 yaralının tedavisinin sürdüğü Numune hastanesinde sağlık görevlileri zaman zaman kan anonsu yapılıyor. Kızılay'dan hastanelere 400 ünite kan gönderildiği ayrıca, ihtiyaç olması durumunda 100 ünite daha gönderileceği belirtildi. Yaralıların kaldırıldığı hastanelerden  İbn-i Sina Hastanesi'nde yaralıların listesi acil servis önüne asıldı.

Adli tıp kurumu morgunun dolması üzerine bazı cenazeler otopsi işlemi için Gazi Üniversitesi'ne götürüldü.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan bir diğer açıklamada İletişim Merkezi SABIM 184 hattı aranarak, yaralıların hangi hastanede yattığı hakkında bilgi alınabileceğini bildirdi. 

ÇEVRE İLLERDEN HEKİMLER DEVREDE

Olaya ilişkin bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bu yaralıların inşallah yaşama tutunmalarıyla ilgili dinamik bir şekilde çalışıyoruz, saat 10.15'ten itibaren. Tüm acillerdeki, hastanelerimizdeki, ameliyathanelerdeki tedbirleri aldık" dedi.


Müezzinoğlu, Ankara'daki ekiplerin yanı sıra çevre illerden de genel cerrah, beyin cerrahi uzmanı, anestezi uzmanı ekiplerinin devreye girdiğine dikkati çekti.

BAKANLAR OLAY YERİNDE

Öte yandan İçişleri Bakanı  Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu incelemelerde bulunmak üzere olay yerine gitti. 3 bakan olay yerine protesto ile karşılaştı.


ÖMER ÇELİK: BÜYÜK BİR PROVOKASYON

Saldırıya ilişkin konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, saldırıyı provokasyon olarak nitelendirdi. 

"Bu kadar vatandaşımızın hayatını kaybettiği terör saldırısı bizi son derece üzdü. Bu terör saldırısını gerçekleştiren her kimse lanetliyoruz" diyen Çelik şunları kaydetti: 

"Teşkilatlarımıza programlarla ilgili gereken düzenlemelerin yapılması talimatını verdik. Bu saldırı son derece vahşi ve katliama yönelik bir eylemdir. Seçim öncesi böyle bir saldırının gerçekleşmesi son derece provokatif bir eylemdir. Saldırıya ilişkin incelemeler sürüyor. Henüz canlı bomba olup olmadığını doğrulayamıyoruz. Görgü tanıkları canlı bomba olarak ifade etti ama bunu söylemek için henüz erken. Önemli olan yaralı vatandaşlarımızın sağlıklarına kavuşmasını ve paniğin sona ermesini sağlamak. Olay Başbakanımız başkanlığında toplanan güvenlik zirvesinde detaylı olarak masaya yatırılacak."


YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

RTÜK tarafından Başbakanlığın Ankara'da meydana gelen patlama hakkında geçici olarak yayın yasağı getirilmesine karar verdiği bildirildi.

DAVUTOĞLU BİLGİ ALDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Selami Altınok ile görüştü. Davutoğlu, aynı zamanda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan da olayda hayatını kaybedenler ve yaralıların durumuyla ilgili bilgi aldı.

LİDERLER PROGRAMLARINI İPTAL ETTİ


Saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki programlarını iptal etti. Ayrıca Başbakan Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş da seçim programlarını iptal etme kararı aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...