Savcılar daha neyi bekliyor?

Düzenleyen:
Savcılar  daha  neyi bekliyor?

POLİTİKA Haberleri

Erdoğan, Diyarbakır’ı sokağa dökmeye çalışan HDP liderinin provokatif çağrısı için savcılara seslendi.

Nuri ELİBOL NİJERYA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Diyarbakır Sur ile ilgili çağrısı hakkında, “Bölge halkının, Kürt kardeşlerimin, böyle terör kokan, teröre davet kokan bir çağrıya ‘evet’ diyeceğine inanmıyorum” dedi. 
Resmi ziyaret için Nijerya’nın başkenti Abuja’da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından, iki ülke arasındaki anlaşmalar için Başkanlık Sarayı’nda imza töreni gerçekleştirildi. Türkiye ile Nijerya arasında, ticaret ve ekonomi iş birliği mutabakat zaptı ile sanayi alanında iş birliği mutabakat zaptı imzalandı. İmza töreninin ardından, Erdoğan ile Buhari ortak basın toplantısı düzenledi. 
Erdoğan, Demirtaş’ın Diyarbakır’ın Sur ilçesi ile ilgili çağrısının sorulması üzerine, “Bölge halkının, Kürt kardeşlerimin, böyle terör kokan, teröre davet kokan bir çağrıya ‘evet’ diyeceğine inanmıyorum. Bunun yanında özellikle de bunun için birilerinin suç duyurusu yapmasına gerek yok. Her şey açık, net ortada ve bu savcılıklara bir davettir, savcıların da kendi üzerine düşen görevi burada yerine getirmesi gerekir diye düşünüyorum. Çünkü ülkemi karıştırmaya, ülkemin huzurunu karıştırmaya kimsenin hakkı yoktur” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Şu anda güvenlik güçlerinin bölgede çok ciddi bir ‘huzur operasyonu’ adı altında yürüttükleri bu operasyonlardan netice alma konumuna geldikleri dönemde, bu ifade ettiğiniz zat, bunlar, rahatsız olmaya başlamışlardır. Çünkü bölge artık kendine geliyor, bölge artık huzur bulmaya başlıyor ve hükümetimizin de yoğun bir şekilde bu operasyonların netice almasından sonra, bölgede kentsel dönüşüm, değişim ve vatandaşımızın çok daha huzurlu bir şekilde yerleşim alanlarına sahip olması için atacakları adımların endişesi bunları şu anda kaplamıştır. Bir an önce inşallah neticeyi alıp, bölgede o huzurlu günlere yeniden döneceğiz.”

Savcılar  daha  neyi bekliyor?

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...