Davutoğlu'ndan 'Silopi' açıklaması

Düzenleyen:
Davutoğlu'ndan 'Silopi' açıklaması

POLİTİKA Haberleri

Şırnak’ın Silopi ilçesine giden Başbakan Davutoğlu, yarından itibaren imar faaliyetlerine başlanacağını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, sürpriz bir ziyaret yaptığı Silopi’de açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Davutoğlu, özetle şöyle konuştu:
 
''Sınırlarımızın ötesinde yaşanan kardeş kavgası, Suriye'de, Irak'ta, kesinlikle ülkemize getirilmeyecek. Evet, bir ateş çemberinin ortasındayız. Evet, yüreğimize her şehit haberiyle, bugün de aldığımız şehit haberleriyle ateş düşüyor. Bu ateşi söndürecek olan yegane şey, bu ateşe su dökecek olan yegane unsur muhabbet ve sevgi unsurudur.
 
Kardeşliğin olduğu yerde fitneye, fesata yer kalmaz. Biz bu topraklara sadece sevgi tohumları ekmeye geldik. Ebediyen, hep beraber buradayız. En kısa zamanda Cizre ve Sur'a da gideceğiz.
 
Teröristler kudretimizi test etmeye kalktı. Şu anda şefkat vaktidir. Gelin Silopi'de, Cizre'de, Sur'da olun. Mart ayında en sembolik gün 18 Mart'tır. Bütün bakanlarımızın en asli işi, Mardin'de ilan ettiğimiz eylem planını hayata geçirmektir. 
 
Hasarlı bütün binalar tespit edildi. Yarından itibaren imar faaliyetleri başlayacak. Devlet aç ve açıkta bırakmayacak. Az hasarlı ise yardım yapacağız, çok hasarlıysa kentsel dönüşüm kapsamına alacağız. 
 
Okullarımızda durumu gözden geçirdik. Bir okulda tadilat sürüyor, diğer okullarda eğitim sürüyor. Hastanelerimizde hiçbir eksiklik yok.
 
Esnafımızın zararları tazmin ediliyor. Bu çerçevede de bir müjde olarak esnafımıza ifade ediyorum. İlgili arkadaşlarımız da buradaydı. Yarından itibaren 100 bin liraya kadar olan krediler için esnafımıza bu krediler serbest bırakılacak. Daha önceki borç veya başka sebeplerle kredi almalarının önünde engel teşkil eden hususlar gözardı edilecek. Bütün esnafımıza Silopi'nin ekonomik hayatının canlandırılması için kredi yardımı yapacağız.
 
Silopili kardeşlerimize teşekkür ediyorum, teröre boyun eğmediler. Diyarbakırlı kardeşlerime de teşekkür ediyorum benden küçük olanları kucaklıyorum dün ve bugün provokasyonlara izin vermediler.''

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...