Bozkır: Belki de Avrupa’ya biz vize koyabiliriz

Düzenleyen:
Bozkır: Belki de Avrupa’ya biz vize koyabiliriz

POLİTİKA Haberleri

“Vizeler tamamen kalktıktan sonra çalışma müsaadeleri vize haline gelirse, biz AB ülkeleri vatandaşlarına vize koymak zorunda kalacağız.”

Haziran ayında yürürlüğe girmesi beklenen Avrupa Birliği’ne vizesiz geçişe,  AB Bakanı Volkan Bozkır’dan enteresan bir yorum geldi. Anadolu Ajansı editör masasına misafir olan Bakan Bozkır, AB Türkiye’ye vizeyi kaldırırsa, ertesi gün  Türk vatandaşları Avrupa’yı istilaya kalkar korkusunun gerçek dışı olduğunu ifade etti. Tam tersi bir akışın gerçekleşebileceğini söyleyen Bozkır şöyle konuştu: “Bugünkü şartlarda bir Türk vatandaşı Avrupa’ya gitse iş bulma ümidi hiç yok. Gezer, görür ve gelir. Halbuki ben hep şunu söylüyorum, AB ülkeleri içerisinde ekonomisini büyüten yegane ülke Türkiye’dir. Türkiye’nin canlı, genç ve çalışan bir nüfusa sahip. Vizeler tamamen kalktıktan sonra çalışma müsaadeleri vize haline gelirse, biz AB ülkeleri vatandaşlarına vize koymak zorunda kalacağız. Esas akın Türkiye’den Avrupa’ya doğru değil, Avrupa’dan Türkiye’ye doğru olacak” dedi.
GİRİŞLER MİLYONU BULMAZ
Bakan Bozkır, Brüksel’de üzerinde çalışılan göçmen planını da değerlendirdi. Plan çerçevesinde Türkiye’ye girişlerin milyonu bulmayacağını savunan Bakan Bozkır şu mesajları verdi: “Avrupa’nın Türkiye’den yasal yollarla mülteci alması hususunda, Yunanistan’la hâlihazırda ikili anlaşma var. Ayrıca AB ile haziranda yürürlüğe girecek Geri Kabul Anlaşması’nda ise mekanizma, her bir mülteci için Avrupa tarafından Türkiye’ye bir dosya veriyor. Biz bunu inceliyoruz. Gerçekten Türkiye’den giden bir kişi olduğuna karar verirsek Türkiye’ye gönderilmesini kabul ediyoruz. Yunanistan’la olan anlaşma kapsamında 14 bin civarında talep oldu geçen yıl. Biz bunun 7-8 binine onay verdik. Ama 50 kişi gönderebildiler. Böyle garip tablolar da ortaya çıktı. Geri Kabul Anlaşması ile ilgili olarak şöyle garip bir algı var. 1 milyon kişiyi Türkiye’ye geri gönderecekler gibi. Böyle bir şey söz konusu değil.” 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...