Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Okyanus ötesi siyasi tasarımlara prim vermeyeceğiz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Okyanus ötesi siyasi tasarımlara prim vermeyeceğiz'

POLİTİKA Haberleri  / AA

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Yeni bir algı operasyonu, yeni bir sinsi kampanya devreye alınmıştır. Okyanus ötesinden kaynaklı siyasi tasarımlara prim ve destek vermeyeceğimizi de açık yüreklilikle ifade ediyorum" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörizmin altın çağını yaşadığını belirterek, “Terör örgütleri küresel bölünme projelerinin icrası amacıyla kiralanmış, silahlandırılmış, kışkırtılmıştır." dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmanın büyük bölümünü terör konusuna ayırdı.

Türkiye’nin, siyasi bölücülük ve silahlı terörün yoğun saldırısı altında olduğunu ve gelişmelerin çok tehlikeli boyutlara ulaştığını vurgulayan Bahçeli, şunları söyledi:

“Cizre’de kurşun sıkan katiller düne kadar Paris’te ağırlanmıştır. Sur’da hendek kazıp bomba döşeyen alçaklar geçmişte Berlin’de pışpışlanmış, Londra’da kucaklanmış, Brüksel’de ödüllendirilmiştir. Nusaybin’de, İdil’de, Yüksekova’da, Silopi’de varlığımıza ve birliğimize kast eden fitne yuvaları Moskova’da ilgi görmüş, Washington’da övülmüştür. Terör örgütleri küresel bölünme projelerinin icrası amacıyla kiralanmış, silahlandırılmış, kışkırtılmıştır.” 

'Hans için ağlayan Ahmet'e gelince çelişki yumağına dönüşmekte'
Bahçeli, şunları söyledi:

"Brüksel’de patlayan bombalara tepki gösterip, Ankara ve İstanbul’daki caniliklere suskun kalmak; Paris’teki terör saldırılarına karşı kıyameti kopartıp Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Suruç, Şam, Bağdat ve daha nice şehirlerdeki faciaları görmezden gelmek affedilmez bir çifte standarttır.

Hans için ağlayanlar, John için üzülenler; sıra Ahmet’e, Mehmed’e, Muhammed’e gelince tam bir çelişki yumağına dönüşmektedir. Maalesef Batı bu kayıtsızlığın içine çoktan yuvarlanmıştır.” 

'Okyanus ötesi siyasi tasarımlar'
"Türkiye'nin adalet terazisinin uzun süredir kırık olduğunu" savunan Bahçeli, yaklaşık bir haftadır Rıza Sarraf'ın, ABD'de yakalanıp, mahkeme önüne çıkarılması hususunun konuşulduğunu aktardı.

Bahçeli, Türkiye'nin yeterince paralel yorgunu, paralel karmaşanın mağduru olduğunu vurgulayarak, "Yeni bir algı operasyonu, yeni bir sinsi kampanya devreye alınmıştır. Bizim ABD'li bir savcının yazdığı iddianameden öğreneceğimiz, bulacağımız, 'şimdi oldu' diyeceğimiz esasen bir şey bulunmamaktadır. ABD’den duyacağımız yeni bir şeyin olmadığını, olsa bile bunun kanaatlerimizi temelden değiştirmeyeceğini, eğer varsa, okyanus ötesinden kaynaklı siyasi tasarımlara prim ve destek vermeyeceğimizi de açık yüreklilikle ifade ediyorum." değerlendirmesini yaptı.

'Üniversiteler terörist destekçilerinden derhal arındırılmalı'
Üniversitelerde bir yanda yalnızca öğrenimlerine devam etme, sınıflarını geçme gayesi taşıyan Türk gençliği varken, diğer yanda PKK'nın yedekleri, üniversitedeki uzantıları vardır." diye konuştu.

Hiç kimsenin sorumluluktan kaçmaması, gerçekleri haykırmaktan korkmaması gerektiğini belirten Bahçeli, şunları söyledi:

"Hiç kimse kendisini polisin, askerin yerine koymamalıdır ve üniversiteler teröristleri, destekçilerini derhal kampüslerden arındırmalı, gittikçe tehlikeli düzeye çıkan gerilimin önüne geçmelidir."

"Dayatmacı anayasa yapımına iyimser bakmıyoruz"
Milliyetçi Hareket Partisi'nin yeni anayasa çerçevesindeki görüşlerinin belli ve net olduğunu işaret eden Bahçeli, "Bizim duruş ve tutumumuzda herhangi bir değişlik olmamış, olmayacaktır. Bizim AKP'nin tek yanlı, dayatmacı, millet ve devlet çıkarlarını ikinci plana atan anayasa yapımına iyimser bakmamız mümkün değildir" dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...