Cumhurbaşkanı: Ülkemiz batsa bayram ederler

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı: Ülkemiz batsa  bayram ederler

POLİTİKA Haberleri

Erdoğan: Kalp krizi geçirdiğimi söylediler, Ermeni çeteleri ve terör örgütüyle ortak hareket ettiler. Türkiye, 79 milyon insanıyla birlikte batsa, bunlar bayram edecekler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birtakım çevrelerin, ülkeyi zora sokacağını bile bile yalanlar uydurarak, millete zarar vermeye çalıştığını söyledi. ATO Congresium’da düzenlenen Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Erdoğan, ABD’deki temaslarına değinerek, “Orada attığımız her adımın başarısızlığa uğraması için âdeta kendilerini yırttılar. Bunun için bölücü terör örgütünün, Ermeni çetecilerin, paralel ihanet çetesinin ortak gösterilerine destek vermekten, kalp krizi yalanına kadar sergilemedik çirkinlik bırakmadılar. Yapılanları gördükten sonra Allah Türkiye’yi ve milletimizi bunlardan korusun demekten kendimi alamıyorum. Dimdik ayaktayım, bir toplantıdan bir toplantıya koşuyoruz. Başka bir yerde, kendi ülkesi ve milletine karşı böyle büyük nefret duyan, büyük bir kinle saldıran başka bir kesim var mıdır, bilmiyorum. Ama yaptıklarını izah edecek bir kelime bulamıyorum. Türkiye, içerisindeki 79 milyon insanıyla birlikte batsa, bunlar bayram edecekler” dedi. 
TERÖRLE MÜZAKERE YOK
Terörle mücadeleye dikkat çeken Erdoğan, “Geçmişteki birtakım hataları bugün yürütülen mücadeleye teşmil etmeye çalışanlar art niyetlidir. Terör örgütünün değirmenine su taşıyorlar. Ahlak ve hukuk sınırları içinde mücadele yürüten her bir güvenlik görevlisi benim öz kardeşim, öz evladım mesafesindedir, canımdan parçadır. Tüm güvenlik güçlerime sesleniyorum, teröristlerle yürüttüğünüz mücadelede devletimiz de milletimiz de sonuna kadar sizin yanınızdadır. Güvenlik güçlerimizi canları pahasına yürüttükleri bu mücadeleden dolayı eleştirmeye, tahkir etmeye, tehdit etmeye kalkanlar karşılarında önce şahsımı ve ardından milletimi bulurlar. Terör örgütü yöneticileri ve onların güdümündekiler, zaman zaman müzakere, görüşme, çözüm gibi laflar ediyorlar. Ortada müzakere edilecek de görüşülecek de bir konu yok. Ülkemize ve milletimize yöneltilmiş son silahlar susturuluncaya kadar, son terörist imha edilene, son tehdit ortadan kaldırılana kadar terörle mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu. Dünyadaki bütün terör örgütlerinin Türkiye’yi hedef aldığını bildiren Erdoğan, “En aşağılık yöntem olarak sivilleri kendilerine kalkan yapıyorlar. Çaydanlıkta bomba yaptıklarını gördünüz, kahkaha atarak. Biz çözüm süreci dedik, onlar aldattılar. Bunların hiçbir sözüne inanılmaz. Her şeyi bitireceğiz ondan sonra huzur ve refah içinde bir Güneydoğu ortaya koyacağız. Bombalı araçlarla vatandaşlarımızı hedef alan teröristlerin önünde iki seçenek var ya teslim olacaklar ya da kıstırıldıkları deliklerde etkisiz hale getirecekler” dedi. 
Dünyanın her yerinde devlet başkanlarına hakaret edilmesinin suç olduğunu kaydeden Erdoğan, “Obama’ya hakaret, 3 yıla mahkûm oldu. Merkel’le ilgili hakaret, 2 yıla mahkûm edildi. Bu kadar açık, ispatları ortada. Buna rağmen ülkemizin üzerine bu kadar gelinmesinin demokratik hassasiyetle, özgürlüklerin savunulmasıyla bir ilgisinin olmadığına artık iyice kanaat getirdim. Mesele Türkiye’nin savunma reflekslerini zayıflatmak, Türkiye’yi hedeflerinden vazgeçirmektir. Onların keyfi için Türkiye kendi bekasını tehlikeye atmayacaktır” diye konuştu. 
KIZILAY NEREDEN NEREYE
Türk Kızılayı’nın gelişimini de değerlendiren Cumhurbaşkanı, “2005’te ülkemizin kan ihtiyacının ancak yüzde 19’unu karşılayabilen Kızılay, 2015’te ihtiyacın yüzde 85’ini karşılar hale gelmiştir. Son 3 yılda Suriye’den Afganistan’a, Filistin’den Somali’ye kadar yurtdışı yardım kampanyalarında, 22 milyon lira bağış toplandı. Son 3 yılda Kızılay’ın dünya genelinde 18 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmış olması takdire şayan bir başarıdır” şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı: Ülkemiz batsa  bayram ederler

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...