İbrahim Kalın: Bunu kabul edilmesi mümkün değil

Düzenleyen:
İbrahim Kalın: Bunu kabul edilmesi mümkün değil

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Beştepe'de açıklama yaptı.

İbrahim Kalın Rusya'nın Suriye ile Halep'e operasyon düzenlemesiyle ilgili konuştu. Kalın, "Bunun tabii ki kabul edilmesi mümkün değil. Bizim Halep'ten gelebilecek muhtemel yeni göç dalgası ile ilgili endişelerimiz de devam ediyor" dedi.


İbrahim Kalın konuşuyorİbrahim Kalın'ın açıklamalarından satırbaşları:

İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesinin dönem başkanlığını Türkiye alacak.

İstanbul'daki zirve katılımı en yüksek zirve olacak. Suriye'nin üyeliği son hadiselerden sonra askıya alınmıştı. 56 üye ülkenin hepsinin temsilcileri zirvede olacak.

Zirve sonunda nihai bildiri kabul ediliyor. Filistin davası ve Kudüs'e ilişkin karar tasarısı ele alındı. Önümüzdeki 10 yılla ilgili bir eylem planı hazırlandı.

2025 Eylem Programı Başlığı ile zirvede kabul edilecek. İstanbul deklerasyonu hazırlandı. Zirvede kamuoyu ile paylaşılacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığını yaptığı İSEDAK ile ilgili maddeler de nihai bildiriye girdi.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM İÇİN ÇAĞRI YAPILACAK

Filistin davası ve Kudüs karar tasarısı önem arz ediyor. Kudüs meselesi her zaman önemli başlıklardan biri olmuştur. Son dönemde yaşanan hadiseler etraflı bir şekilde ele alınacak.

İsrail işgalinin sona ermesi, iki devletli çözüm için çağrı yapılacaktır. İslam dünyasının ana gündemini oluşturan konular ele alınacak. Terör örgütleriyle nasıl mücadele edileceği, ekonomik ilişkiler ile ilgili müzakereler de yapılacak.

HALEP'LE İLGİLİ HABERLERİN BUGÜNLERDE ÇIKIYOR OLMASI ENTERESAN

Suriye görüşmeleri Cenevre'de siyasi geçiş sürecinin sağlanması amacıyla devam ediyor.

Halep ile ilgili haberlerin çıkıyor olması enteresan. Sahada Halep'e yönelik operasyonların devam ediyor olması Suriye rejiminin samimi olmadığını ortaya koymaktadır.

BM Özel Temsilcisi de ilkeler bildirisi hazırladı. Mevcut çatışmaların durdurulması ve insani yardımların ulaştırılması öngörüldü. Bunların hiçbiri uygulanmadı.

ENDİŞELERİMİZ DEVAM EDİYOR

Bir taraftan 'çatışmalar dursun' diye bütün uluslararası toplumun katkısı ve desteği ile bir anlaşmaya varacaksınız ama öbür tarafta da Halep'te, İdlib'de, başka yerlerde 'DAİŞ'e karşı mücadele ediyoruz' bahanesi ile bu operasyonları devam ettireceksiniz. Bunun tabii ki kabul edilmesi mümkün değil. Bizim Halep'ten gelebilecek muhtemel yeni göç dalgası ile ilgili endişelerimiz de devam ediyor.

 En yakın merci olan Türkiye'ye gelecekler. Belki yeni bir mülteci krizi çıkacak. Tabii biz bunu arzu etmiyoruz. Umarız sahadaki gelişmeler böyle bir netice doğurmaz.

ALMAN ZDF'NİN ERDOĞAN'A HAKARETİ

Bir ülkenin Cumhurbaşkanı'na ve bir halkı hedef alarak galiz ifadelerle yapılan saldırıların ne ifade ne de basın özgürlüğüyle hiçbir ilgisi yoktur. Bu bir suçtur. Alman makamları yakından takip ediyor konuyu, biz de takip edeceğiz.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...