Kadınlar, meme kanserine karşı pembe balon uçurdu

/ Kaynak: AA
Kadınlar, meme kanserine karşı pembe balon uçurdu

SAĞLIK Haberleri  / AA

Meme kanserine dikkati çekmek isteyen yüz kadın, bin pembe balonu gökyüzüne bıraktı

Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı dolayısıyla meme kanserini yenen ya da tedavisi süren yüz kadın, hastalığa dikkati çekmek için Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi'nin bahçesinde bir araya geldi. Kadınlar, üzerinde "Farkındayım, korkmuyorum" yazan bin pembe balonu gökyüzüne bıraktı. Hastalığı yenen kadınlar, yaşadıklarını kaleme alıp, meme kanseriyle mücadele eden kadınlara umut olması için hastanedeki üç dilek ağacına astı. Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Genel Cerrahi Uzmanı Babek Tabandeh, etkinlik öncesinde kadınlara hastalıkla yaşama konusunda bilgi verdi.Bu kadar yaygın olan hastalıkla savaşmanın yollarının iyi bilinmesi gerektiğini ifade eden Tabandeh, hastalıkta erken tanının önemini vurguladı.


Kadınlar, meme kanserine karşı pembe balon uçurdu

Özellikle 40 yaş üstü kadınların her yıl mamografi çektirmesi gerektiğini söyleyen Tabandeh, "Bu nedenle ilk olarak tetkiklerin düzenli bir şekilde yapılmasını öneriyoruz. Hastalıkla mücadele sürecinde moral en büyük ilaçlardan. Stresten uzak durulmalı, hastanın morali yüksek olmalıdır" dedi.

SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...