Orucu sigarayla açmayın

Orucu sigarayla açmayın

SAĞLIK Haberleri

Prof. Dr. Recep Aydilek, sigaranın başta akciğer olmak üzere böbrekler, karaciğer, mide ve sindirim sistemi üzerine çok etkili olduğunu söyledi

ZİYNETİ KOCABIYIK
Sigaranın başta akciğer olmak üzere böbrekler, karaciğer, mide ve sindirim sistemi üzerine çok etkili olduğunu söyleyen Türkiye Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Recep Aydilek, nbsp;"Ramazan ayında sigara tiryakilerini en çok zorlayan konu, sigarasızlıktır. Oruç nedeniyle gün boyu nikotin almayan vücuda iftarla birlikte üst üste yakılan sigarayla nikotin yüklemek, normal günlerdeki içicilikten daha fazla zarar verir. Bir iki lokmadan sonra ya da aç karnına sigara içmek, özellikle mide kanserlerinin oluşumu açısından çok önemlidir" dedi. Aç karnına içilen sigaranın, nbsp;sindirim sistemi mukozasına zarar verir ve sindirim sistemi hastalıklarına daha kolay yakalanılmasını sağladığını söyleyen nbsp;Prof. Dr.?Aydilek, "Ayrıca nbsp;ani nikotin yüklemesi tansiyonu yükseltir. Bu durumdan kalp ve damar sistemi zarar görür. Bunun sonucunda ani kalp krizleri, nörolojik felçler gelişebilir" dedi.
SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN BU AYI FIRSATA ÇEVİRİN
Prof. Dr. Recep Aydilek, ramazan ayının sigarayı bırakmak için bir fırsat olarak kullanılması gerektiğini belirtti. Oruç ilerledikçe, gün içinde sigara içme isteğinin azaldığıı hatırlatan Prof. Dr. Aydilek, ramazan için sigara tiryakilerine şu önerilerde bulundu.
Sabır gösterin ve sigara içilen ortamlardan mümkün olduğu kadar uzak durun.
Aklınıza geldikçe zararlarını hatırlayın ve içmediğiniz süre boyunca akciğerlerinizin temizleneceğini bilin.
Yanınızda sigara paketi taşımayın.
30 gün süre ile sigara içmeyen veya nbsp;az içen kişilerin akciğerlerinde önemli derecede rahatladığını nbsp;
ve nbsp;nispeten temizlendiği nbsp;bildirilmiştir. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...