Protezlerinizi de günde 2 defa fırçalayın

Protezlerinizi de günde 2 defa fırçalayın

SAĞLIK Haberleri

Genel sağlığı yakından etkileyen ağız sağlığını korumak için, protezleri de çok iyi temizlemek gerekiyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK
Sağlıklı dişlere sahip olmak için, diş temizliğine dikkat etmek gerektiğini biliyoruz ancak dişlerimizi kaybettikten sonra yaptırılan protezlere de en az kendi dişimiz kadar özen göstermemiz gerekiyor. Sabit veya hareketli protez kullanan kişilerin de en az 6 ayda bir diş hekimine gitmesi gerektiğini söyleyen Çamlıca Hospitadent Diş Hastanesi'nden diş hekimi Tarcan Topçuoğlu “Temizliği ve bakımı ihmal edilen protezlerin aralarında biriken  bakteriler üreyerek çürüklere, diş eti problemlerine ve ağız kokusuna neden olabilirler” dedi. Dt. Topçuoğlu, protez bakımı için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:
¥ Sabit proteziniz varsa, dişlerinizi günde 2 kez fırçalayın ve diş ipi kullanın. Sabit protezlerin bakımı düzgün şekilde yapılmazsa diş eti problemleri ve ağız kokusu gibi sıkıntılar kaçınılmaz olacaktır.
¥ Protezleriniz hareketliyse yemeklerden sonra çıkarıp bol su ile temizleyin.
¥ Her akşam yatmadan önce protezinizi çıkarıp su içinde bırakın.
¥ Protezlerinizi haftada 2 kez piyasadaki mevcut protez temizleme tabletlerinin suyunun içinde bekletin. Bu sayede dişleriniz, fırçalama ile yapılan mekanik temizliğin yanında kimyasal olarak da temizlenecektir.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...