Kunduracı göğsüne çelik kafesle tedavi

Kunduracı göğsüne çelik kafesle tedavi

SAĞLIK Haberleri

Her 400 bebekten birinde görülen hastalık, Prof. Dr. Mustafa Yüksel'in geliştirdiği ve patentini aldığı teknikle 15 dakikada tedavi ediliyor.

Ziyneti KOCABIYIK
Göğüs kafesinin doğumdan itibaren yaş ilerledikçe içeri doğru çökmesi sonucu ortaya çıkan “kunduracı göğsü” (pektus) hastalığı, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yüksel'in geliştirdiği ve patentini aldığı ameliyat tekniği ile tedavi ediliyor. Anne karnındaki travmalar, raşitizm ve genetik sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan “Kunduracı Göğsü” hastalığının ortalama olarak her 400 canlı doğumdan birinde görüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Yüksel, “Bu çocuklar genellikle ince ve yassı göğüslü, hafif kambur duran çocuklardır. Şekil bozukluğu doğumdan itibaren belirgin olabilir ya da doğumdan bir yıl sonra ortaya çıkar ve ilerleme eğilimi gösterir. İleri derecedeki çöküklüklerde hareketle gelen göğüs ağrısı, çarpıntı ve hareket kısıtlılığı görülebilir” dedi.
AMELİYAT 15 DAKİKA SÜRÜYOR
Hastanın hayat kalitesini olumsuz etkileyen bu şekil bozukluğunun küçük deliklerden girilerek yapılan ameliyatla tedavi edilebildiğini söyleyen Prof. Dr. Yüksel, “Kapalı teknikle yapılan bu ameliyatta 15 dakika gibi kısa bir sürede hastanın göğsüne çelik kafes takıyoruz. Şekil bozukluğunu anında düzelten çelik kafes, 2 yıl sonunda hastalardan çıkarılıyor” dedi. Bu ameliyat tekniğini 2005 yılından bu yana uygulayan Prof. Dr. Yüksel, bugüne kadar yaklaşık 800 hastanın bu yöntemle sağlığına kavuştuğunu söyledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...