Obezite Cerrahisi sadece tip 2 diyabetlilerde etkili

Obezite Cerrahisi sadece tip 2 diyabetlilerde etkili

SAĞLIK Haberleri

Amerikan Endokrinoloji Derneği Başkanı Lisa Fish, dünyanın önündeki en önemli problemin diyabet ve obezitenin birlikte görülmesi olduğunu söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Bu durumun “Diabetize” olarak tanımlandığını ifade eden Prof. Dr. Fish, hem obeziteyi hem de diyabeti tedavi eden ilaçların olduğunu ancak bunların toplumun genelinin kullanabilmesi ve sosyal güvenlik kurumları tarafından ödenebilmesi açısından çok maliyetli olduğunu söyledi. Diyabet tedavisindeki son gelişmelerin arasında insülin direnci fazla olan hastalarda insülinin sürekli verilmesini sağlayan insülin bantları veya pompalarının bulunduğunu belirten Prof. Dr. Fish, “Daha seyrek kullanılan bir başka müdahale ise midenin bir bölümüne by-pass uygulayan mide ameliyatıdır ve bunun sonucunda önemli bir kilo kaybı oluşur. Sadece Tip 2 diyabetlilere yapılabilen bu operasyonu geçiren hastalarda diyabet hastalığının iyileşme oranı %67 civarında olur. Ancak bu hastaların bir bölümünde 8 sene sonra diyabet geri geliyor'' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...