Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çölyak hastaları için glutensiz makarna

/ Kaynak: AA
Çölyak hastaları için glutensiz makarna

SAĞLIK Haberleri  / AA

Gaziantep'te bir makarna firması çölyak hastaları için yerli glütensiz makarna üretti.

Gaziantep'te bir makarna firması çölyak hastaları için yerli glütensiz makarna üretti. 


İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Çölyakla Yaşam Derneği'nin desteğiyle üretilen glütensiz makarna, bir makarna restoranında tanıtıldı.


Tanıtım toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan firmanın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Çakmak, 2 yıllık bir projenin ardından çölyak hastaları için ürettikleri glütensiz makarnanın ithal glütensiz makarnalara göre daha uygun fiyatta ve ulaşılabilir olduğunu belirtti. 


Türkiye'de glütensiz makarna üreten tek firma olduklarını söyleyen Çakmak, projedeki amaçlarını şöyle anlattı:
"Çölyak hastalarının glütensiz makarnaları uygun fiyata alabilmesi, gerçekleştirdiğimiz çalışmayla çölyak hastalığının toplum tarafından fark edilmesini sağlamak istiyoruz. Glütensiz makarnayı sadece Türkiye'de değil dünya pazarında da adından söz ettirmek istiyoruz. Bugün ithal edilen glütensiz ürünler maalesef çok pahalı. Biz bu çalışmayı sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. Biz bunu glütensiz ithal ürünlere kıyasla daha uygun fiyata pazarlayarak daha fazla insana hizmet edeceğiz."


Çölyakla Yaşama Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oya Özden de kendisinin de 21 yıldır diyet yapan çölyaklı olduğunu çölyaklı hastaların yaşadıklarını sorunların bu tür gelişmelerle umut verici olduğunu ifade etti.


Çölyak hastalarının glütensiz hayat sürmek zorunda olması nedeniyle hayatta zorluklar yaşadığına dikkat çeken Özden, glütensiz makarna üretiminde emeği geçenlere teşekkür etti.

SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...