HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Haber olmadılar, haber yaptılar

Düzenleyen: /
Haber olmadılar, haber yaptılar
Bakırköy Ruh Ve Sinir Hastalıkları Hastanesi , Haber

SAĞLIK Haberleri

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi (BRSHH) bünyesinde faaliyet gösteren Gündüz Hastanesi’nde tedavi gören şizofreni hastaları, damgalanmaya ve dışlanmaya dikkat çekmek için gezi dergisi hazırladılar.

Özel bir proje kapsamında en uzun süredir yayınlanan gezi dergisi Atlas’la  birlikte Mart sayısında dağıtılacak olan Gündüz Atlası adlı derginin haberlerini, röportajlarını, fotoğraflarını şizofreni hastaları hazırladı. 
Bu projenin şizofreni hastalarının da toplumdaki “normal” kabul edilen diğer kişilerden farklı olmadığını ortaya koymak üzere gerçekleştirildiğini söyleyen BRSHH Başhekimi Doç. Dr. Erhan Kurt, “Hedefimiz ruh  hastalığı olan bireyleri ötekileştirmeyi önlemeye katkı sağlamak, özellikle şizofreni hastaları ile ilgili tehlikeli ve işe yaramaz şeklindeki önyargıları yıkmaktır” dedi. BRSHH Başhekim Yardımcısı Dr. Mehtap Arslan Delice, Janssen İlaç firmasının koşulsuz desteği ile hazırlanan Gündüz Atlası’nın BRSHH Gündüz Hastanesi’ndeki meşguliyet tedavisinin sadece bir bölümü olduğunu belirterek, “Hastanemizdeki atölyelerde, dikiş, resim, fotoğraf, el işleri ile uğraşan hastaların tedavileri daha iyi gitmektedir. Dergi projesi de bunlardan biri” dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...