İştah anjiyo ile tıkanıyor

Düzenleyen:
İştah anjiyo ile tıkanıyor

SAĞLIK Haberleri

Halk arasında sık kullanılan “iştahı tıkamak” bilimsel bir tedavi yöntemi hâline geldi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Henüz deneysel aşamada olan yeni bir obezite tedavisi olan “bariatrik embolizasyon” yönteminde, midedeki acıkma hormonunu salgılayan bölgenin damarlarının tıkanması sonucunda şişmanlıkla mücadele edilmesi hedefleniyor. Bu yöntemin aşırı şişman kişilerde ameliyata gerek kalmadan şişmanlığı tedavi ettiğini belirten Türk Girişimsel Radyoloji Derneği, Yıllık Toplantı Bilimsel Kurul Başkanı Prof. Dr. A. Yiğit Göktay , “Genellikle kalbi besleyen ana damarların açılması için kullanılan anjiyo yöntemi, bazı durumlarda damarların tıkanarak tedavi yapılması için de kullanılıyor. Son dönemlerde obezitede kullanılan ‘tıkama tedavisi’nde başarılı sonuçlar elde ediliyor. Ancak bunun bir tedavi hâline gelebilmesi için klinik çalışmaların artırılması gerekiyor” dedi. 

GÖRÜNTÜLEME YÖNTEMLERİ KULLANILIYOR

Girişimsel radyoloji ile kalp damarları dışında vücudun bütün damarlarına yönelik tedavilerin yapılabildiğini belirten Türk Girişimsel Radyoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Halil Öztürk, “Görüntüleme yöntemlerindeki gelişmeler, bizim damar içine ya da dışına yapabileceğimiz müdahaleleri mümkün hâle getirdi. Girişimlerimizi, açık ameliyata gerek kalmadan, cilt üzerine yapılan çok küçük bir delikten vücut içine gönderilen incecik iğne veya katater dediğimiz plastik borularla gerçekleştiriyoruz. Bu sırada da, ultrason, tomografi veya anjiyo gibi görüntüleme cihazları ile nereye gidildiğini sürekli kontrol ediyoruz” dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...