En büyük hayali takımını tribünden seyretmek

Düzenleyen:
En büyük hayali takımını tribünden seyretmek

SAĞLIK Haberleri

10 yaşındaki fanatik G.Saray’lı Y.Ç. Selçuk İnan’ı çok beğendiğini, rüyalarına girdiğini söylüyor.

Dünyadaki HIV/AIDS’le yaşayan yaklaşık 37 milyon kişinin 1,1 milyonu çocuk. Bu çocuklardan biri de Şanlıurfa’da 8 yıl önce tedavi edildiği hastanede HIV’li kan verilen ve 10 yaşındaki Y.Ç… Henüz 1,5 yaşındayken, 2008 yılında üzerine çaydanlık devrilen ve vücudunun sol bölümünde yanıklar oluşan Y.Ç. HIV virüsünü bu sırada kapmış. O günden bu yana ilaç tedavisi gören Y.Ç’nin sağlık durumu şu anda iyi. Tahlil sonuçları iyi çıkıyor; yaşıtları gibi boyu uzuyor ve kilo alıyor. Evlerinin yakınında bulunan okulda 5. sınıfa giden, arkadaşları ve 9 kardeşiyle oynayarak vakit geçiren Y.Ç. pek çok akranı gibi futbola ilgi duyuyor.
Büyüyünce doktor olmak istediğini belirten Y.Ç. “Futbol oynamayı çok seviyorum, Galatasaraylıyım, televizyondan maç özetlerini izliyorum ve bir gün tribünden takımımı seyretmek istiyorum. Bunu düşününce bile heyecanlanıyorum. Özellikle kaptan Selçuk İnan’ı çok beğeniyorum. İnşallah bu hayalim bir gün gerçek olur. Buna inanıyorum çünkü rüyalarıma giriyor” dedi.
Oğullarına HIV’li kan verildikten sonra büyük sıkıntılar yaşadıklarını ve bu sebeple çevrelerinden dışlandıklarını anlatan baba Mehmet Ç. “Oğlumun hastalığı ortaya çıkınca, mahalleden taşınmak zorunda kaldık. ‘Hastalık bulaşıcı, yaklaşmayın. Tabağı, çatalı ayrı olsun, kıyafetleri ayrı yıkansın.’ dediler. Zaten çocuk 2 yaşında değildi. Nasıl bunu ayrı tutacaktık? Dinlemedik, aynı yemeği yedik, aynı tabağı kullandık, Allah’a şükür bir sıkıntı olmadı. Oğluma bu durumda olduğunu hissettirmemeye çalışıyorum” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...