HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İlaçta kur farkı sorununa çözüm

Düzenleyen:
İlaçta kur farkı sorununa çözüm
İlaç Fiyatlar, Haber

SAĞLIK Haberleri

Dövizdeki artışın ilaç fiyatlarını etkilemesiyle ilgili yeni bir uygulamaya gidildi. Fiyat artışı, etiketlere 45 gün sonra yansıtıldığı için ilaçların temininde sorun yaşanıyordu. Artık kurdaki değişim, ilaç fiyatlarına 45 değil 5 gün sonra yansıtılacak.

Hükümet, döviz kurundaki artışın ilaç fiyatlarına 45 gün sonra yansıması nedeniyle bazı ilaçların piyasada bulunamaması sorununa çözüm buldu. 

Yeni düzenlemeyle kurdaki artışlar, artık ilaç fiyatlarına 45 yerine 5 gün sonra yansıyacak.

Ocak ve Şubat aylarında yaşanan ilaç krizin ardından tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasına ilişkin yeni karar alındı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla hükümet, ağırlıkla antibiyotik, tansiyon ve astım ilaçlarının piyasaya sürülmemesine neden olan sorunun çözümü için adım attı.
Buna göre, ilaç fiyatlarının tespitinde kullanılan euro değerindeki artış, 45 gün yerine 5 gün sonra yürürlüğe girecek.

1 OCAK'TA ALINAN KARAR SONRASI İLAÇ SIKINTISI YAŞANDI

Euro değerindeki düşüş nedeniyle yapılacak değişiklikler ise eskisi gibi 45 gün sonra yürürlüğe girecek.

1 Ocak'ta alınan kararla, 20 Şubat 2017’den geçerli olmak üzere ilaç fiyatlarının belirlenmesinde kullanılan euro değeri 2 virgül 34 lira olarak değiştirilmişti. 

Ancak yaklaşık 13 bin kalem ilacın fiyatını artıracak bu değişikliğin, 45 gün sonra yürürlüğe girmesi nedeniyle bazı ilaç üreticileri ve depolar ellerindeki ilacı piyasaya sürmemişti.

Yapılan düzenlemeyle ilaç bulamama sıkıntısının önüne geçilmesi hedefleniyor. Ancak kurdaki olası artış da 5 gün içinde ilaç fiyatının artmasına neden olacak.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...