HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Alerjinin sebebi sahra tozları

Düzenleyen: /
Alerjinin sebebi sahra  tozları
Alerji, Haber

SAĞLIK Haberleri

Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Cemal Saydam, mevsim geçişlerinde ortaya çıkan bahar alerjisi, migren, ani tansiyon değişiklikleri gibi rahatsızlıkların sahra tozlarından kaynaklandığını, polenlerin masum olduğunu belirtti.

Hacettepe Üniversitesi  Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Cemal Saydam, mevsim geçişlerinde ortaya çıkan bahar alerjisi, migren, ani tansiyon değişiklikleri gibi rahatsızlıkların sahra tozlarından kaynaklandığını, polenlerin masum olduğunu belirtti. Ülkemizin özellikle bahar aylarında lodosla taşınan sahra tozlarına maruz kaldığına dikkati çeken Prof. Dr. Saydam “Bu tozlarla birlikte bakteri ve mantarlar da taşınıyor. Suyla temas ettiklerinde rahatsızlık veren oksalit aside dönüşen bu maddeler, solunum yoluyla boğazımıza ve akciğerlerimize ulaştığında alerjik belirtilerin ortaya çıkmasına sebep oluyor” dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...