Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Kalsiyum, demir, magnezyum deposu… Kansere karşı koruyor

Kalsiyum, demir, magnezyum deposu… Kansere karşı koruyor
Başlık ResmiKalsiyum, demir, magnezyum deposu… Kansere karsi koruyor

Sonbaharla birlikte doğadan toplanan kızılcık, Erzincan'da tezgahlarda yerini aldı. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan kızılcık, hem şifa kaynağı hem de sofraların vazgeçilmezi olarak dikkat çekiyor.

Kaydet
a- | +A


İçerisinde birçok vitamini barındıran ve sonbahar ayıyla birlikte toplanmaya başlayan kızılcık, Erzincan’da tezgahlarda yerini almaya başladı.

KİLOSU 80 TL’YE KADAR ÇIKIYOR

Özellikle kırsal kesimde vatandaşlar tarafından ormanlık alanlarda ve dere yataklarında toplanan kızılcığın kilosu, seyyar tezgahlarda kalitesine göre 50- 80 TL arasında satışa sunuluyor.

Kalsiyum, demir, magnezyum deposu… Kansere karşı koruyor - 1. Resim
Başlık ResmiKalsiyum, demir, magnezyum deposu… Kansere karşı koruyor - 1. Resim

BOLCA VİTAMİN VE MİNERAL İÇERİYOR

Kızılcık satışı yapan Ali Koç, vatandaşların kızılcığa ilgi gösterdiğini belirterek, "Kızılcığın içerisindeki zengin miktarda vitamin ve mineral özellikle çocuklarınızın gelişiminde büyük önem sağlamaktadır. Pazardan alarak yapabileceğiniz kızılcık şerbeti ile günlük kalsiyum, demir, bakır, magnezyum ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bol miktarda C vitamini içeren kızılcık şerbeti evde yapabileceğiniz muhteşem bir içecektir. En çok idrar yolu enfeksiyonları için faydalı. Kansere karşı da koruyucu niteliktedir. Kızılcık, reçel, marmelat ve meyve suyu sanayi yönünden de önemli bir ham madde durumundadır" dedi.

BAKMADAN GEÇME
Pazarda kapış kapış gidiyor, kilosu 150 TL! İyi gelmediği hastalık yok
HABER

Pazarda kapış kapış gidiyor, kilosu 150 TL! İyi gelmediği hastalık yok

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Sağlık
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.