Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dondurma strese iyi geliyormuş

Düzenleyen:
Dondurma strese iyi geliyormuş

SAĞLIK Haberleri

Çocuk ya da büyük olun, 1 top dondurmanın mutlu etmeyeceği insan yok gibidir.

Ziyneti Kocabıyık

Çocuk ya da büyük olun, 1 top dondurmanın mutlu etmeyeceği insan yok gibidir. Peki neden bu kadar çok seviyoruz dondurmayı? Bu konuda yapılan son araştırmalar sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezlerinden dondurmanın mutlu eden ve sakinleştiren hormonları uyaran maddeler içerdiğini ortaya koydu.
UYKU İLACI GİBİ
Dondurmanın strese iyi geldiğini ve mutlu ettiğini söyleyen Acıbadem Fulya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz “Mutluluk hormonu olarak bilinen serotoninin yapı taşlarından biri olan triptofan içeren dondurma, bu özelliği ile ruh hâlini düzelten, sakinleştiren yiyecekler arasında yer alıyor. Ayrıca yine bu etkileri sayesinde uykuya geçişi de kolaylaştırıyor. Akşam yemeğinden sonra yenen 1 top dondurma uyku ilacı gibidir” dedi. Diyet yapanların ciddi bir protein ve kalsiyum kaynağı olan dondurmadan kaçtığını ancak buna hiç gerek olmadığını söyleyen Deniz “100 gram kadar meyveli dondurma yaklaşık 140 kaloriyken aynı miktarda baklava yaklaşık 500 kalori, çikolata ise 600 kalori civarında oluyor. Dolayısıyla diyet yapıyorsanız şeker ve yağ içeriği yüksek olmayan dondurmalar sağlıklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle tatlı isteğinin en çok görüldüğü ikindi saatlerinde 2-3 top sade veya meyveli dondurmayı ara öğün olarak tüketebilirsiniz” dedi. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...